Heinola tehostaa vapaiden liiketilojen ja tonttien markkinointia

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan elinvoimapalvelut tehostaa paikkakunnalla vapaana olevien liiketilojen ja tonttien markkinointia yrityksille. Markkinoinnissa hyödynnetään Heinolan kaupungin verkkopalveluja ja yritysviestinnän businessheinola.fi verkkosivustoa.

Yksityisten yrittäjien vapaita myytäviä tai vuokrattavia liiketiloja, yrityksiä, teollisuushalleja ja tontteja on koottu yhteen ja niihin on liitetty ajantasaiset yhteystiedot omistajista. Kartoitusta on tehty heinolalaisen kiinteistöalan konsultointiyritys Jalemala Oy:n toimesta. Yrityksen takana ovat heinolalaisille tutut yrittäjät, kiinteistövälittäjä Jari Leino ja yrittäjä Marko Latvanen.

Leino ja Latvanen ovat haastatelleet kymmeniä paikallisia kiinteistöjen ja liiketilojen omistajia. He ovat myös kiertäneet Heinolaa tutkien tyhjiä liiketiloja ja etsien niiden omistajia. Nyt koossa on jo reilut 60 kohdetta, joista on kattavat tiedot vuokrausta ja myyntiä varten. Vapaista kohteista on tehty lista, joka on julkaistu businessheinola.fi -palveluun.

Ei vapaita teollisuushalleja

Latvanen ja Leino kumoavat paikallisissa medioissa ja somessa kiertävät huhut siitä, että Heinolassa olisi tarjolla runsaasti vapaita teollisuushalleja.

– Tuo lause on urbaani legenda, ei pidä paikkansa. Heinolassa on nyt vapaana joitakin yksittäisiä kohteita ja lohkottavaa tilaa isommasta hallikokonaisuudesta, mutta erillisiä heti käyttöön otettavia teollisuushalleja ei ole liiemmin tarjolla.

– Sen sijaan Heinolasta löytyy runsaasti tyhjiä kivijalkakauppoja ja vapaita muita liiketiloja, myös aivan keskustasta, kertovat Leino ja Latvanen

Moni liiketiloista on hyvässä kunnossa ja tilat voisi ottaa käyttöön heti.

Vuohkalliossa valmista tilaa yrityksille

Keskustan lisäksi Vuohkalliossa moottoritien pohjoisen liittymän läheisyydessä on liiketiloja odottamassa uusia yrittäjiä.

-– Erittäin hyvällä liikepaikalla ABC:n liittymää vastapäätä on mm. E75 Outlet liikekeskus, jossa on vapaana lähes 800 neliötä, valistaa Jari Leino.

Liikekeskuksen omistaa espoolainen sijoitusyhtiö ja Heinolasta kotoisin oleva liikemies Janne Kettula yhdessä.
– Tiloissa toimii nyt Heinolan kunnaneläinlääkärin vastaanotto sekä Eldecshop lahjatavarakauppa. Vapaana on vielä 250, 240 ja 147 neliön erilliset liiketilat ja 100 neliön kokoinen aula. Tänne sopisi mainiosti esimerkiksi lemmikkieläintarvike- tai erä- ja retkeilyvälinekauppa. Tilat on mahdollista vuokrata tai ostaa, kertoo Janne Kettula.

Katso Heinoilan vapaat ja vuokrattavat liiketilat tästä linkistä.

Marko Latvanen, Janne Kettula ja Jari Leino markkinoivat E75 Outlet liikekeskuksen tiloja.

Heinolan vapaat tontit onlinepalvelussa

Jo aikaisemmin elinvoimapalvelut on panostanut kaupungin omistamien, yrityksille ja teollisuudelle varattujen tonttien markkinointiin. Heinolassa on valmiiksi kaavoitettuna ja lohkottuna runsaasti teollisuustontteja eri käyttötarkoituksiin. Tontteja on mm. Hevossaaren teollisuusalueella, Myllyojan E75moottoritien liittymän läheisyydessä, Heinolan kirkonkylässä ja Vierumäellä. Tonttien koot vaihtelevat 1 000-25 000 neliöön, uusimmassa kohteessa, Vierumäen Yrityspuistossa tontin koko voidaan määritellä lohkomista varten asiakkaan tarpeen mukaan.

Heinolan teollisuustontit ovat esillä kaupungin digitaalisessa karttapalvelussa ja niitä voi tutkia myös Kauppalehden toimitilat -verkkopalvelussa.

 

Categories: Yleinen