Heinolaan odotetaan vilkasta kevättä ja kesää

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan tapahtumajärjestäjät ja yrittäjät odottavat vilkasta kevättä ja kesää Heinolaan. Tulossa on jo huhtikuussa Heinolan Yrittäjien messut, jotka järjestetään uudella Kailaan koululla. Kesäkausi polkaistaan käyntiin toukokuun lopussa enduron MM-kisoilla ja kesäkauden avajaisilla torilla. Heinolan yrittäjien kesää aktivoidaan vielä Heinolan elinvoimapalveluiden markkinointikampanjalla.

Heinolan elinvoimapalveluiden perinteiset yrittäjien aamukahvit keräsi maaliskuun toisena torstaina Spotin täyteen paikallisia yrittäjiä kuulemaan Heinolan valmistautumisesta tulevaan kesään. Yrittäjät olivat kiinnostuneita erityisesti Heinolan torin tilanteesta ja katuremonttien valmistumisesta.

Kaupungin teknisen toimen johtaja Keijo Houhala lupasi, että torialueen rakentamisella pyritään häiritsemään mahdollisimman vähän kesän kaupankäyntiä.

Torin rakentamiseen liittyvät teknisen toimen päätökset odottavat Houhalan mukaan vielä kilpailutusta, koska päätökset eivät ole vielä lainvoimaisia. Syynä tähän on mm. se, että Heinolan päätöksen tekoa hidastavat niistä tehdyt valitukset. Valitusprosessin käsittely kestää aikansa, mikä on Houhalan mukaan ikävää kaikkien osapuolien kannalta.

Kun töihin päästään, niin torin viimeistelyrakentaminen aloitetaan alatorilta ja pysäköintialueelta, varsinaiselle torialueelle tullaan kaivamaan vasta syksyllä.

Heinolan kesän ennakointi keräsi Spotin täyteen yrittäjiä.

Tulossa vilkas tapahtumakesä

Kulttuuritoimiston tapahtumatuottaja Ossi Arvela esitteli Spotissa Heinolaan tulossa olevia kesätapahtumia ja takasi, että tapahtumat keräävät asiakkaita myös paikallisille yrittäjille.

Suurimpana tapahtumana keskustan elämää vilkastuttaa tänäkin vuonna Heinolan kesäteatteri.

– Nyt olemme myynnissä noin 3 prosenttia viime vuotta edellä. Tämä lupaa hyvää, sillä viime vuonna teatteriväkeä kävi Heinolassa kaikkiaan 21 000 henkeä. Heistä ulkopaikkakuntalaisia oli 80 prosenttia, joten säpinää riittää teatteripäivinä Heinolassa, lupasi Ossi Arvela.

Arvela kehotti yrittäjiä seuraamaan Heinolan kesän tapahtumakalenteria ja tarjoamaan palveluita, kun turistit ovat liikkeellä.

M/s Pyhäjärvi risteilee myös ensi kesänä aktiivisesti Kymen virran ala- ja yläjuoksulla. Kippari Risto Turusen 55-paikkainen laiva ajaa säännöllisesti kesä-elokuussa Vuolenkoskelle ja Kimolan kanavalle sekä tekee halutun mittaisia tilausristeilyjä Heinolasta. Turusella on käytössä myös 20 paikkainen Teno jokivene, joka soveltuu hyvin pienryhmien saariretkille ja Kymen virralla ajeluun.

Tapahtumia Heinolassa

Yhdessä Enemmän -yritysmessut Kailas-talossa 15.-16.4.
MM-enduro 26.-28.5.
Heinolan kesänavaus 27.5.
Heinolan kesäteatteri: Tenorit liemessä 13.6.-26.7.
Beachfutis-turnaus Kylpylässä 1.7.
Ismo Leikola: Kesäillan spesiaali kesäteatterilla 8.7.
Unikeon päivä, Kylpylä 27.7.
Wellamo-soutu 29.7.
Multamäkifest 4.-5.8.
Vierumäki Finnish Challenge -golfturnaus 17.-20.8.
Unelmien Heinola 18.-20.8.
Street Food Festival 19.-20.8.
Heinolassa Jyrää 20.8.
Venetsialaiset, Siltasaari 26.8.
Heinola Love 9.9.

Markkinointia ja yhteishanketta

Heinolan elinkeinopäällikkö Netta Malin kertoi yrittäjille, että elinvoimapalvelut tulee ottamaan aktiivisempaa roolia Heinolan palvelujen markkinoinnissa.

Mm. Suomen Urheiluopistolla ja Vierumäen hotelleissa käy paljon vieraita, joille olisi hyvä kohdentaa markkinointia ja kertoa myös Heinolan kaupungin palveluista ja matkailukohteista. Suunnitteilla on myös yhteinen markkinointikampanja Heinolan Uutisiin, joka jaetaan joka kotiin Heinolan seudulla ja sitä jaetaan monin paikoin matkailijoille.

Elinvoimapalveluilla on Malinin mukaan edelleen valmisteilla matkailun yritysryhmä-hanke, jolle voidaan hakea jopa 75 prosenttia valtion tukea. Heinolan kaupunki on valmis hallinnoimaan hanketta, jos mukaan saadaan 2-3 matkailualan yritystä. Uusien hankkeiden rahoituskausi käynnistynee keväällä.

Yritysmessut Kailas-talossa 15.-16.4.

Heinolan Yrittäjät järjestää uudessa Kailas-talossa Yhdessä Enemmän yritysmessut 15.-16. huhtikuuta. Messuilta on jo varattu yli 60 messupaikkaa paikallisten toimijoiden taholta, mutta vielä on vapaita paikkoja jäljellä.

Tämän vuoden tapahtuma on viides kerta, kun Heinolassa ollaan Yhdessä Enemmän. Ensimmäiset messut pidettiin vuonna 2014. Koronarajoitusten vuoksi vuoden 2020 messut siirrettiin vuoteen 2021.

Tämä vuoden messut poikkeavat edeltäjistään, sillä messut on aikaisemmin järjestetty syksyllä. Tänä vuonna Heinolan kesäkausi aloitetaan messuilla jo huhtikuussa. Messujen pitopaikkana oli aiemmin Vierumäki, mutta nyt isompia tiloja on tarjolla myös Heinolassa ja messut järjestetään upouudessa Kailas-talossa.

Categories: Yleinen