Heinolaan vilkas tapahtumakesä – torin kunnostus valmis

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolaan luvataan kaikkien aikojen tapahtumakesää– ja mikä parasta Heinolan tori on valmis eikä katuja revitä auki torin ympärillä kesän aikana. Näin lupasivat Heinolan kaupungin elinvoiman ja kulttuuritoimen edustajat huhtikuun yrittäjien aamukahveilla.
– Heinolan kesätapahtumien kruununjalokivi on tänäkin vuonna Heinolan kesäteatteri. Viime vuonna teatteri kokosi Heinolaan 20 000 vierasta ja heistä 85 prosenttia saapui Heinolan ulkopuolelta. He käyttävät euroja ostaen paikallisia palveluita ja tuotteita.
– Nyt olemme lippujen myynnissä hieman viime vuotta edellä, mikä lupaa kasvua kävijämäärään, ennusti tapahtumatuottaja Ossi Arvela aamukahveilla.
Arvela muistutti paikallisia yrityksiä markkinoinnin tärkeydestä etenkin kesäaikana.
– Matkailijat hakevat tekemistä silmillään tullessaan Heinolaan. Se miten yritykset näkyvät katukuvassa näkyy myös kauppojen myynnissä. Markkinointia voi tukea myös kaupungin maksuttomalla tapahtumakalenterilla verkossa. Se näkyy visitheinola.fi ja heinola.fi verkkosivuilla. Sosiaalisessa mediassa kannattaa myös tehdä kuvallista viestintää ja merkitä ”tägätä” viestit hashtägeillä #visitheinola ja #visitlahti_official, niin markkinointipanostukset saavat lisää ilmaista näkyvyyttä, korosti Ossi Arvela.

Kesäkausi käyntiin 25.5.

Heinolan kesä käynnistyy perinteisellä kesäkauden avauksella Heinolan torilla lauantaina 25.5. Samana päivänä markkinoidaan Sinilähde-talolla Heinolaa asuinpaikkakuntana asukasmarkkinointitapahtumassa teemalla Tänään kylässä- huomenna asumaan. Kaupunki esittelee vieraille mm. Heinolan omakotitonttitarjontaa Sinitaipaleen alueella, kertoo Heinolan tasokkaista päiväkodeista ja upouusista kouluista ja hyvistä liikunta- ja kulttuuripalveluista.
Ennen kesän avausta ilmestyy Heinolan kaupungin kesälehti 22.5. Lehti jaetaan jokaiseen talouteen Heinolassa ja Lahdessa, Lehteä postitetaan myös pääkaupunkiseudulle 50 000 kappaletta ja sitä jaetaan Heinolassa vilkkailla liikepaikoilla ja tapahtumissa. Kesälehden teemoina on myös tänä vuonna asuminen, yrittäminen, tapahtumat ja matkailu.

Kesäteatterin ensi-iltaa juhlitaan 13.6.

Kesän 2024 kesäteatteriesityksenä nähdään komedia Vielä ehtii. Ohjaajana jatkaa viime vuoden tapaan Sari Siikander. Vielä ehtii on nähty Suomessa aiemmin mm. Helsingin kaupunginteatterissa 2013 ja Tampereen Työväen Teatterissa 2014.
Vielä ehtii on rakastettava komedia, jossa ikäihmiset ovat kaikkea muuta kuin kilttejä ja hiljaisia. Se on kertomus kolmesta iäkkäästä ystävättärestä, jotka ovat jakaneet keskenään niin elämän ilot, surut, bridge-porukan kuin jopa miehen.
Komedian näyttelijäkaartiin kuuluu joukko taattuja ammattilaisia: Sinikka Sokka, Jaana Saarinen ja Tiina Weckström sekä mm. Juhani Laitala, Kirsi Ylijoki ja Sauli Suonpää.

Heinolan kesän muita tapahtumia ovat mm. 1.5. Sirkus Finlandia Raviradalla, 4.–5.5. NBDG Special Kippasuo Kippiksellä, 12.5. Heinolan Voimisteluseuran kilpailut lukiolla, 1.–2.6. NBDG Special Kippasuo ja 7.–9.6. DGPT Europen Silver –osakilpailu Kippiksellä, 8.-9.6. Käkisalmi-juhlat, 5.7. Beachfutis, 27.7. Unikeonpäivä, 27.7. Wellamo-soutu, 30.-31.7. Ismo Leikola, 2.-3.8. Multamäkifest, 10.-11.8. Heinolan Kalamarkkinat, 15.-18.8. Vierumäki Finnish Challenge, 16.-18.8. Unelmien Heinola, 18.8. Koiranäyttely Raviradalla ja 31.8. Siltasaaren venetsialaiset.
Tarkempia tietoja kesätapahtumista visitheinola.fi.

Categories: Yleinen