Heinolaisille yrityksille maksutonta yrityskonsultaatiota

Published by kari@k-systems.fi on

Hämeen Hallituspartnereiden toiminnanjohtaja Seija Kraft Tapionsalo.

Heinolalaisilla PK-yrityksillä on mahdollisuus saada maksutonta liiketoiminnan kehittämiseen liittyvää konsultaatiota. Neuvontaa tarjoaa Hämeen Hallituspartnerit, joka on saanut rahoitusta 100 päijäthämäläisen yrityksen konsultaatiopalveluiden järjestämiseen ELY:n myöntämän Hallitukset töihin Hämeessä -hankeen turvin.

– PK-yrityksille tarjottava konsultaatio on hyvin konkreettista ja siinä pureudutaan syvälle yrityksen toimintaan, kertoo Hallituspartnereiden toiminnanjohtaja Seija Kraft Tapionsalo.

– Konsultaatiokäynti ei vaadi yritykseltä mitään, eikä velvoita mihinkään. Minä tapaan jokaisen yrityksen edustajan henkilökohtaisesti ja teen yrityksen kartoitusdokumentaation haastattelemalla yrittäjää.
Tähän ei tarvitse valmistautua etukäteen, riittää että yrittäjä tietää oman yrityksensä keskeiset tunnusluvut ja liiketoiminnan periaatteet, painottaa Kraft Tapionsalo.

50 yritystä Heinolan seudulta mukaan

– Hanke on käynnistynyt tammikuussa ja konsultaatioita on tähän mennessä tehty jo 50 yritykselle Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Olen tehnyt yrityskäyntejä mm. Lahdessa, Orimattilassa, Forssassa, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Mukaan pääsee vielä marraskuun loppuun mennessä 50 kanta- ja päijäthämäläistä yritystä. Nyt on tarkoitus toimia keskitetysti myös Heinolan seudulla, tarkentaa Seija Kraft Tapionsalo.

Yritykset, joissa Kraft Tapionsalo on tähän saakka käynyt, ovat hyvin monen kokoisia. Mukana on ollut sekä startup-yrityksiä että pidempään toimineita yrityksiä, joiden liikevaihto on jo kymmeniä miljoonia euroja. Myös yritysten toimialat ovat moninaiset, mukana on ollut hyvin innovatiivisia ja kansainvälistyviä yrityksiä ja myös palvelutuotannossa toimivia hoiva-alan yrityksiä sekä rakennusalan yrityksiä.

– Konsultaatiokäynnissä käydään läpi yrityksen liiketoimintaa, strategiaa, tulevaisuuden näkymiä, taloutta, rahoitusta, budjetointia sekä markkinointia ja kasvuajatuksia. Eli aikamoinen läpileikkaus koko yrityksen toimintaan. Konsultaatioon varataan noin kaksi tuntia aikaa, mutta joidenkin yritysten kanssa on jatkettu toisenkin kerran, kun asiaa ja keskusteltavaa on ollut niin paljon, kertoo Kraft Tapionsalo.

Keskustelua konkreettisista tavoitteista ja ongelmista

Hämeen Hallituspartnereiden tarjoama konsultaatiotilaisuus on mahdollisuus ohjatusti päästä keskustelemaan asiantuntijan kanssa oman yrityksensä keskeisistä toimintaperiaatteista ja tulevaisuudesta. Ne ovat asioita, joita ei välttämättä muuten yrityksessä tulisi kriittisesti arvioitua.

– Keskustelusta syntyy dokumentaatio, johon kirjataan yrityksen nykytilanne, tulevaisuuden suunnitelmat ja haasteet yrityksen kehittymiselle ja kasvulle. Konsultaation tuloksena yritys saa myös käyttöönsä hallitusanalyysin, jota voi hyödyntää yrityksen ja etenkin yrityksen hallitustyön kehittämisessä sekä vaikkapa uusien hallitusjäsenten perehdytyksessä, kertoo toiminnanjohtaja Seija Kraft Tapionsalo.

Hämeen Hallituspartnereiden toiminnanjohtaja Seija Kraft Tapionsalo tulee syyskuun alussa Heinolan yrittäjien aamukahveille kertomaan Hallitukset töihin Hämeessä -hankkeesta.

 

Lisätietoja

Seija Kraft Tapionsalo
Hämeen Hallituspartnerit ry
Puh.  040 557 9026
email: hame@hallituspartnerit.fi

 

 

Categories: Yleinen