Heinolalaisille yrityksille apua ja tukea rahoitushakuun

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan kaupunki haluaa auttaa heinolalaisia yrityksiä myllerryksen keskellä. Heinolan elinvoimapalvelut tarjoaa konkreettista kehittämisneuvontaa sekä apua sopivan rahoituksen löytämiseen ja rahoitushakemuksen tekoon.

Yhteistyön edellytyksenä on, että yrityksellä on toimiva ja uskottava kehittämissuunnitelma koronakriisin jälkeiseen aikaan. Markkinat ovat muuttumassa perustavaa laatua olevalla tavalla. Nyt on oikea aika olla hereillä ja varautua tulevaan.

Mediassa esiintyneestä kritiikistä huolimatta hyviä tukimahdollisuuksia on tarjolla. Erilaiset elvytyspaletit tulevat lisäämään kulutusta ja kysyntää nopeasti tavalla, jota emme vielä täysin pysty etukäteen ennustamaan.

 


MINKÄLAISET YRITYKSET VOIVAT HAKEA TUKEA

Yritykset, joilla on palkkalistoillaan työntekijöitä, voivat hakea ELY-keskukselta tai Business Finlandilta avustusmuotoista tukea. Hankkeiden kokonaiskustannuksista saa jopa 80 % avustuksena, jota ei tarvitse maksaa takaisin.

Ehdoton vaatimus on, että yrityksellä on ollut edellytykset kannattavaan liiketoimintaan ennen koronan aiheuttamaa erikoistilannetta. Lisäksi tarvitaan uskottava kehittämissuunnitelma koronakriisistä selviämiseen ja uuteen kasvuun kriisin jälkeen.


ELY-KESKUKSEN KORONARAHOITUS

ELY-keskuksen poikkeusrahoitusta voivat hakea yritykset, joissa työskentelee hakemushetkellä työsuhteessa vähintään yksi ja enintään viisi henkilöä – sisältää yrittäjän/yrittäjät – yritysmuodosta riippumatta (paitsi yksinyrittäjät, joille on oma tukimuoto).

www.ely-keskus.fi


BUSINESS FINLANDIN HÄIRIÖTILANNERAHOITUS

Business Finlandin rahoitusta koronaviruksen aiheuttamaan häiriötilanteeseen voivat hakea Suomessa toimivat pk-yritykset (oy, oyj, ay, ky, osk), joilla on 6–250 työntekijää, sekä ns. midcap-yritykset (oma tai konsernin liikevaihto enintään 300 MEUR), joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta.

Hakukelpoisia ovat lähes kaikki toimialat, joiden markkinatilanteeseen tai tuotantoketjujen toimivuuteen koronavirustilanne on vaikuttanut tai vaikuttamassa – mukaan lukien matkailu, matkailun oheispalvelut sekä luovat ja esittävät alat. Normaalista poiketen rahoitusta voidaan myöntää myös kotimarkkinoilla toimiville yrityksille.

www.businessfinland.fi


RAHOITUKSEN HAKEMINEN

Sekä ELY:n että Business Finlandin koronarahoituksen hakeminen on tehty yrityksille normaalia helpommaksi. Perustietojen lisäksi tarvitaan kuvaus koronan vaikutuksesta yrityksen tilanteeseen sekä tiivis suunnitelma hankkeessa tehtävästä kehittämistyöstä.

Kumpaakin rahoitusta haetaan sähköisellä lomakkeella, jonka lyhyet tekstikentät yritys täyttää. Liitteitä ei tarvita eikä edes suositella lisättäväksi.


YRITYKSEN RAHOITUSMAHDOLLISUUKSIA KANNATTAA MIETTIÄ YHDESSÄ

Heinola elinvoimapalveluista on jo oltu yhteydessä moniin yrityksiin, ja työtä jatketaan päivittäin. Jos tuet eivät ensi silmäyksellä tuntuisi sopivan, mietitään yhdessä, mitä tietä kannattaisi edetä ja millaisia yhteistyömahdollisuuksia voi löytyä. Koronarahoitusten lisäksi käytettävissä ovat myös eri rahoittajien perinteiset kehittämisinstrumentit.

Heinolasta ei ole vielä lähtenyt hakemuksia samaan tahtiin kuin monesta muusta kunnasta. Rahoittajat käsittelevät osin ruuhkautuneita hakemuksia saapumisjärjestyksessä, joten nyt jos koskaan kannattaa harkita asiaa ja edetä mahdollisimman nopealla aikataululla.


Ota rohkeasti yhteyttä!
Elinkeinopäällikkö Timo Kaattari, puh. 050 5768 600
timo.kaattari@heinola.fi

 

Voit tulostaa tiedotteen tästä linkistä.

Categories: Yleinen