Heinolan Duunitreffeillä tarjolla satoja työpaikkoja

Published by kari@k-systems.fi on

Kesätöitä tarjolla, Pekka Tenkanen Aican Oy, Jyväskylä.

Heinolan Duunitreffeillä kävi 7.2. kuhina, kun Heinolan Salpauksen kampuksen, Heinolan lukion ja Lyseonmäen koulun nuoret sekä kaupungin työttömät tulivat tutustumaan paikkakunnan työpaikkatarjontaan WPK-talolle.

Heinolan kaupunki otti tänäkin vuonna Duunitreffeistä ohjakset itselleen, työllisyys- ja elinvoimapalvelut järjestivät Heinolaan oman tapahtuman TE-toimiston ja Salpauksen avustamana.

WPK-talolla oli mukana 25 paikallista yritystä ja organisaatiota esittelemässä kesätyöpaikkoja nuorille ja muita vapaina olevia työtehtäviä asiasta kiinnostuneille työnhakijoille. Paikalle oli kutsuttu myös Heinolan ylläpitämän työpaja Torpan toiminnassa juuri nyt mukana olevia henkilöitä.

Duunitreffien järjestämisessä mukana ollut työllisyyskoordinaattori Tero Auvinen piti tärkeänä, että Heinolalla on oma tapahtuma, jossa voidaan keskittyä kaupungin ja paikkakunnan omien yritysten tarjontaan.

– Maakunnassa on isoja rekry-tapahtumia, jonne yhden pienemmän kunnan tarjooma helposti hukkuu. Heinolassa saamme järjestettyä suoran keskusteluyhteyden työnantajien ja työpaikan hakijoiden välille. Samalla kertaa myös eri yritykset voivat vaihtaa ajatuksia työvoiman haussa. Heinolan Duunitreffeillä oli mukana myös Jyränkölän Setlementin edustajia, jotka koordinoivat myös työllisyys- ja koulutuspalveluja paikallisille, sanaili Tero Auvinen.

Heinola työllistää sata nuorta

Heinolassa kesätyöpaikkoja ja muitakin työtehtäviä on tänä vuonna tarjolla useita satoja mm. teollisuuden piiristä sekä kaupan, ravintola- ja matkailualalta. Heinolan kaupunki itsessään työllistää tulevana kesänä 100 nuorta, jotka voivat ansaita neljänviikon työstä 900 euroa. Työtehtäviä on lähes kaikissa hallintokunnissa.

Kesätyöpaikkojen haku tapahtuu kuntarekryn verkkopalveluissa, TÄSTÄ LINKISTÄ.

Tero Auvinen kehottaa nuoria suhtautumaan vakavasti työpaikan hakuun kuntarekryssä.
– Perusteeksi työpaikalle ei riitä se, että kertoo tarvitsevansa rahaa mopon ostoon. Työpaikan haku tapahtuu työelämässä tänä päivänä hyvin pitkälle digitaalisesti ja nuorten on hyvä oppia tekemään hakemus perusteellisesti ja valottaen oikeita asioita omasta osaamisestaan ja tavoitteista, muistuttaa Auvinen.

Heinola tarjoaa tänä kesänä sadalle nuorelle mahdollisuuden tienata 900 euroa neljässä viikossa.

Heinola on kuuma kesäkaupunki

Heinolan yrittäjien puheenjohtaja Mikko Hallikas pitää Heinolan omia Duunitreffejä tärkeänä tapahtumana paikallisille yrittäjille, koska tilaisuudessa yrittäjät pääsevät suoraan kontaktiin työpaikan hakijoiden kanssa. Heinolassa ei ole paikakuntien välistä kilpailua tekijöistä ja vapaita työtehtäviä löytyy monilta aloilta.

– Heinola on kuuma kesäkaupunki, jolloin paikkakunnalla käy paljon kesävieraita. Me tarvitsemme erityisesti nuoria mukaan palvelemaan asiakkaita ja rakentamaan positiivista mielikuvaa Heinolasta, kertoi Mikko Hallikas.

Heinolan Duunitreffeillä oli mukana myös kesätyöntekijöiden etsijöitä ulkopaikkakunnilta. Jyväskylästä Heinolaan oli saapunut Pekka Tenkanen Aican Oy:stä. Yritys on keskittynyt tapahtumien järjestämiseen.

– Me etsimme kesän ajaksi töihin satoja nuoria, joille voimme tarjota hyviä työtehtäviä erilaisissa tapahtumiin liittyvissä tehtävissä ympäri etelä-Suomea. Työtehtävät liittyvät mm. tapahtumien turvapalveluihin, tapahtuman konkreettiseen rakentamiseen, siivoukseen ja järjestelyihin, kuvaili Tenkanen tarjolla olevia töitä.

 

Categories: DuunitreffitYleinen