Heinolan Kippiksen frisbeegolfkeskus maailmanluokan matkailukohde

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan Kippikselle rakennettu Heinola DiscGolfPark Worldin Pro-rata on arvosteltu maailman 2. parhaaksi radaksi vuonna 2024 ja rata on myös Suomen paras. Maailmassa on yli 15 000 frisbeegolfrataa yli 80 maassa. Heinola DiscGolfPark Worldin ratoja ylläpitävän ja kehittävän LDG ry:n toiminnanjohtaja Jere Pohjankoski kiittää sijoituksesta yhdistyksen vapaaehtoisia.
– He ovat tehneet todella paljon talkootyötä tämän eteen jo 20 vuoden ajan! Oli hienoa päästä TOP 10 joukkoon vuonna 2022. Nyt olemme jo kolmannen kerran putkeen kärkikymmenikössä ja nyt toisella sijalla. Uskomatonta!
Sijoituksen arvoa nostaa vielä se, että kymmenen parhaan radan joukossa on vain kaksi rataa, joissa pelaaminen on maksutonta. Heinola DiscGolfPark Worldin Pro-rata on näistä toinen.

40 000 kävijää vuonna 2023

Heinola DiscGolfPark World on yksi Heinolan suosituimmista matkailukohteista. Se saattaa olla viime vuonna jopa suosituin keskustan kohteista, koska Heinolan lintuhoitola oli suljettu lintuinfluenssan takia kesäkuussa ja Heinolan kesäteatteri keräsi noin 20 000 kävijää. Kippiksellä kävi viime vuonna  40 000 vierailijaa. Lajin kattojärjestön UDiscin tilastojen mukaan pelaajia kävi Heinolassa viime vuonna 18 eri maasta. Pro-radalla pelaajista noin 30 prosenttia tulee yli 50 kilometrin päästä.
Heinola DiscGolfPark Worldin merkitystä Heinolan kannalta nostaa vielä se, että se kerää kävijöitä ympäri vuoden. Pelaaminen ja vierailu golfkeskuksessa voi kestää useita tunteja ja se tarjoaa myös muille paikallisille yrityksille hyvät mahdollisuudet saada uutta asiakasvirtaa.
Heinola DiscGolfPark PRO-radan valinta toiseksi parhaaksi perustuu maailmanlaajuiseen UDisc-kirjausjärjestelmään, jonne käyttäjät merkkaavat tuloksiaan ja arvostelevat pelaamiaan ratoja. Tuoreimmilla matkailijoiden arvosteluilla on enemmän painoarvoa pisteytyksissä kuin aikaisempien vuosien tai paikallisten omilla arvosteluilla.

Frisbeegolf Heinolan hyvinvoinnin lisääjä

Heinolan liikuntapalvelujohtaja Maria Kaikkonen kiittää LDG ry:tä aktiivisesta ja innovatiivisesta toiminnasta Heinolan liikuntapaikkojen kehittäjänä ja hyvinvoinnin edistäjänä
Kaupunki näkee myös alueen arvon ja haluaa tukea toimintaa. Alueelle on tulossa tänä vuonna WC- ja pukuhuonetilat, jotka palvelevat kesäisin frisbeegolfin pelaajia ja talvisin myös hiihtäjiä.
– Heinola DiscGolfPark World on myös merkittävä paikallisen väestön hyvinvoinnin edistäjä ja Heinolan matkailun kehittäjä. Paikallisten matkailualan yritysten kannattaa hyödyntää Kippiksen kasvavat pelaajamäärät kohdentamalla palvelujaan myös frisbeeharrastajille. Tulevana kesänä selvitämme vielä kävijöiden käyttäjäprofiilia. Tämän avulla voimme selvittää toiminnan taloudellisia vaikutuksia alueelle, sanoo liikuntapalvelujohtaja Maria Kaikkonen.

Toiminnanjohtaja Jere Pohjankoski haluaa nostaa esille sen, että Pro-rata on vain yksi osa Heinola DiscGolfPark Worldin toimintaa. Kippikseltä löytyy useita eri ratoja ja monia puttipelejä kaiken tasoisille pelaajille ja lisää on tulossa.
– Valmistelemme juuri uutta Leader-hanketta nimeltä Kippis 5.3. Sen tarkoituksena on rakentaa mm. uusi keskitason rata, joka asettuu vaikeusasteeltaan Pro- ja Amatööri-radan välimaastoon. Saimme hiljattain valmistuneella hankkeellamme parannettua merkittävästi Kippiksen tapahtumakeskusta ja sen palvelumahdollisuuksia.
– Seuraavaksi pääpainomme siirtyy jälleen vahvemmin ratojen kehittämiseen, kun tuunaamme Amatööri- ja Pro-rataa sekä teemme kokonaan uuden 18-väyläisen radan, kertoo Pohjankoski.

Pro-radan väylillä pelataan tänä vuonna muun muassa kansainvälisen DGPT Europen Silver-tason kilpailussa nyt kesäkuussa sekä avoimen luokan SM-kilpailuissa vuonna 2025.

Lue lisää Kippiksen frisbeekeskuksesta!

 

Categories: Yleinen