Apua saatavilla Heinolan yrityksille kriisin yli selviämiseen

Published by kari@k-systems.fi on

Viime päivinä on uutisoitu mittavista tukipaketeista yrityksille. Business Finlandin häiriötilanteisiin tarkoitettua avustusvaltuutta nostettiin viime viikolla 30 miljoonasta 150 miljoonaan euroon, ja ELY-keskusten vastaaviin tukiin myönnettiin 50 miljoonaa euroa. Rahaa on tulossa vielä lisääkin.

Tiedotusvälineiden mukaan hallitus on päättänyt moninkertaistaa lisätuen yrityksille nykyisestä 200 miljoonasta yhteensä miljardiin euroon. Business Finlandin kautta on tarkoitus kanavoida yhteensä noin 700 miljoonan ja ELY-keskusten kautta noin 300 miljoonan euron edestä tukia. Avustukset on tarkoitettu käytettäväksi nopeisiin, yrityksiä tukeviin toimiin, jotka auttavat selviämään pahimman yli ja siitä eteenpäinkin.

– Rahoittajien neuvontapuhelimet ovat tällä hetkellä ruuhkautuneet. Jos asia kiinnostaa ja tarvitsette auttavaa kättä, olemme sopineet, että FCG:n puitesopimusasiantuntijat ovat käytettävissä heinolalaisille yrityksille ilmaiseen alkukartoitukseen, kertoo elinkeinopäällikkö Timo Kaattari.

Kartoituksessa käydään läpi yrityksen lähtötilanne, tuki-instrumentit menettelyineen sekä hahmotellaan hankeideaa ja etenemistä. Lähtökohtana on Business Finlandin häiriötilanteisiin tarkoitettu rahoitus, jota voi hakea jo tälläkin hetkellä, tai vaihtoehtoisesti ELY-keskuksen kehittämisavustus, jonka haku on avautumassa aivan piakkoin – ja näillä näkymin tavallista kevyemmin ehdoin ja korkeammalla avustusprosentilla. Myös Business Finlandin normaalit instrumentit ovat tarpeen tullen haettavissa.

– Erikseen sovittaessa FCG voi tarjota kohtuuhintaista apua myös varsinaisten rahoitushakemusten valmisteluun, jos yritys kokee tarvitsevansa sparrausta. Alkukartoitus ei kuitenkaan maksa mitään, ja yhteyttä voi ottaa suoraan Jaana Myllyluomaan, kertoo Timo Kaattari.

Lisätiedot: Jaana Myllyluoma
Puh. 050 390 5765
Sähköposti: jaana.myllyluoma(at)fcg.fi

Tästä linkistä tarkempaa tietoa FCG:n palveluista.

Categories: Yleinen