Heinolassa huima matkailukesä – kulttuuria, sporttia, viihdettä ja hyviä palveluita

Published by kari@k-systems.fi on

Kulunut kesä oli Heinolassa vilkkain miesmuistiin. Heinolan matkailukohteet ja palvelujen tarjoajat tekivät pitkää päivää ja kirjasivat ennätysmäärän kesävieraita. Heinola sai äkkilähdön kesään, kun Komostenkylän radalla ajettiin Enduron MM-osakilpailu ja tuhannet moottoriurheilun ystävät täyttivät kaupungin.
Heinolan ravintolamaailma sai kesällä uusia yrittäjiä, kun satamassa toimiva Heinolan Casino sai uudet vetäjät ja Kymen rannalle, rautatiesillan juureen avattiin Bistro Tango&Matto. Jo aikaisemmin myös Tukkijätkä sai uudet vetäjät, jotka tarjoavat viihdettä viikonloppuisin yön pikkutunneille saakka. Kesäaikana matkailijoita on palvellut myös Heinolan vesitornissa toimiva Cafe Bar Heinolan Huippu, joka tarjoilee tornin huipulla myös ruoka-annoksia A-oikeuksin.

Heinolan mainetta matkailijoiden kohteena lisäsi kesällä vielä se, että Heinolan Siltasaari ja Vierumäen Matkakeidas pääsivät Iltasanomien lukijoiden valtakunnallisissa arvioinneissa kymmenen parhaan joukkoon matkailijoiden taukopaikkoina. Myös Harjupaviljonki oli kesällä esillä valtakunnallisissa herkkupaikoissa.

Siltasaari on noussut turistien kesäkohteiden kärkijoukkoon Suomessa.

Kesäteatterissa yli 20 000 kävijää

Heinolan kesäteatterista on muodostunut jo monien kesäteatterifanien valtakunnallinen Must-tapahtuma. Kesäteatterissa vieraili kauden aikana hieman alle 20 tuhatta kävijää. Vieraista pääosa tuli Heinolaan kaupungin ulkopuolelta. Kesäteatteri näkyi katuluvassa ja vaikutti positiivisesti keskustan liikkeiden asiakasvirtoihin sekä erityisesti ravintoloihin, kun teatterivieraat tankkasivat ruumiin ravintoa ja kulttuuria Heinolassa.

Myös muut paikalliset tapahtumat ja esitykset keräsivät hyvin väkeä. Heinolan Siltasaaressa oli kesällä tarjolla musiikki-iltoja ja revy-esityksiä. Harjupaviljongilla puolestaan pidettiin elävän musiikin iltoja kaupungin näköalapaikalla.
Elokuussa yhdistettiin samaan viikonloppuun Heinolassa Jyrää ja Unelmien Heinola -kaupunkifestivaalit. Tapahtumat toivat kahtena päivänä Maaherranpuiston tuhansia kävijöitä.

Kippis Heinolan ykköskohde liikuntapaikoissa

Kippis eli Heinola Discgolfpark World on ollut odotetusti Heinolan liikuntapaikkojen selkeästi suurin turistikohde. Kippiksellä järjestetyt tapahtumat ja vuorokauden aina käytössä olevat radat ovat keränneet tuhansia vieraita ja harrastajia.
Heinolan uusi perhepuisto keräsi suositulle Pumptrackille kesän aikana yli 10 000 käyntikertaa, jotka päristelivät radalla 126 400 kierrosta. Liikennepuistossa kävi kesällä noin 14 000 kirjattua kävijää. Valtaosa liikennepuiston asiakkaista olivat turisteja.

Heinolan Urheilupuistossa on pelattu kesällä jo yli 80 sarjapeliä. Kun jokaiseen peliin osallistuu noin 15 vierasjoukkueen pelaajia, on kesän aikana vieraspelaajia ollut toistaiseksi 1 200. Usein pelaajat tulevat perheen kanssa, jolloin määrä helposti moninkertaistuu.
Tämän lisäksi Urheilupuistossa on ollut Iskun yleisurheilukisoja ja jalkapalloseura Plaanin turnauksia, joissa suurin osa on ollut toiselta paikkakunnalta. Urheilupuistossa ottelut ja tapahtumat jatkuvat vielä pitkälle syksyyn.

Kansainvälinen Vierumäki

Vierumäellä matkailijoita keräsivät etenkin Vierumäki Sportsin liikuntakurssit, hotelli Fennada ja Holiday Club Vierumäki. Mm. Vierumäki Finnish Challenge 2023 -golfturnaus ja triathlonkisat kokosivat tuhansia vieraita Vierumäelle katsomaan ja aistimaan kisatunnelmia.

 

Categories: Yleinen