Henri Saari auttaa nuoria työllistymään

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan kaupunki auttaa Hämeen ELY-keskuksen tuella EKA TILI NYT-projektin avulla alle 30 vuotiaiden nuorten aikuisten ja nuorten työttömien työllistymistä. Heinolassa on työttömänä noin 300 alle 30-vuotiasta nuorta.
Projektin tavoitteena on avustaa ja opastaa nuoria löytämään työtä paikallisista yrityksistä ja ansaitsemaan se ensimmäinen tili. Keinoja työllistymiseen voidaan etsiä myös uusilla kokeellisilla keinoilla, yksilöllisesti nuorten ja sekä yrittäjien tarpeet huomioon ottaen. EKA TILI NYT -hanke kestää heinäkuun loppuun 2022.

Henri  Saari koordinaattoriksi
Hankkeen toteuttajaksi haettiin heinolalaisten arkea ja yrityselämää monipuolisesti tuntevaa henkilöä. Projektin vetäjäksi saatiin monelle heinolaiselle tuttu moniosaaja, yrittäjä ja itsensä kulttuurin sekatyömieheksikin nimittänyt Henri Saari.

Hemi (43) on koulutukseltaan kulttuurin tuottaja (YAMK), hän on naimisissa ja kahden lapsen isä. Saari on aktiivinen toimija myös vapaa-ajalla ja harrastusten parissa. Hän osallistuu aktiivisesti Heinolan valtuustossa ja teknisen lautakunnan puheenjohtajana kaupungin kehittämiseen ja hänellä on hyvät yhteydet paikallisiin yrityksiin. Harrastuksissa mies on myynyt osan sielustaan moottoriurheilulle ja endurolle ja pieni osa taitaa olla menossa myös golfille.

Keskusteluyhteyttä haetaan somessa
Yhteistyökoordinaattorin nimikkeellä EKA TILI NYT-hanketta vetävä Saari sanoo, että hänen tavoitteenaan on ensimmäisessä vaiheessa rakentaa keskusteluyhteys nuoriin ja päästä kohtaamaan työttömiä nuoria siellä missä he ovat ja elävät juuri nyt. Välineinä keskusteluyhteyden luomiseen käytetään mm. sosiaalisen median kanavia.
– Haluamme auttaa nuoria yksilöllisesti juuri niissä asioissa, joissa apua tarvitaan eniten. Mikäli nuorilla on taloudellisia vaikeuksia tai muita ongelmia, niin pyrimme hakemaan niihin apua ja ratkaisuja. Teemme yhteistyötä TE-keskuksen, Työpaja Torpan, Etsivän nuorisotyön ja mm. sosiaalitoimen kanssa, kertoo Saari.

Laaja keinovalikoima avuksi
– Auttamisen keinoina voi olla vapaamuotoiset tapaamiset, keskustelut, matalan kynnyksen työkokeilut, palkkatuen hyödyntäminen, opiskelu, koulutus työn ohella. Isona päämääränä on työllistyminen mielekkääseen työhön ja auttaa samalla yrityksiä, jotka tarvitsevat työntekijöitä. Kaikki eivät varmaan työllisty heti, mutta voimme auttaa heitä löytämään oman polun kohti työllistymistä, ehdottaa Saari.

– Monet yritykset eivät tänä päivänä hae työntekijöitä hakuilmoituksilla tai työvoimapalveluilta. Ne voivat kuitenkin palkata henkilöstöä suoraan heti, kun sopiva työnhakija löytyy tai osuu kohdalle. Meillä on jo hyviä yhteyksiä paikalliseen yrityselämään ja rakennamme niitä lisää. Meille avataan ovia ja saamme tietoa yritysten työvoimatarpeista. Pyrimme järjestämään näissä yrityksissä työkokeiluja ja kohtaamisia nuorille, lupaa yhteistyökoordinaattori Henri Saari.

Hankkeesta on jo saatu hyviä kokemuksia. Nuorten ja yritysten kohtaamiset ovat tuottaneet tulosta ja osa nuorista on ja saanut työtä ja yritykset työvoimaa. Työ jatkuu koronapandemiastakin huolimatta.

Ota yhteyttä!
Yhteistyökoordinaattori Henri Saari, Heinolan kaupunki
044 469 4362
henri.saari@heinola.fi

Categories: DuunitreffitYleinen