Hyvinvointimatkailun kilpailuvoitto Järvi-Suomeen

Published by kari@k-systems.fi on

Vierumäen Kalliokammi ja Päijät-Hämeen matkailukohteet olivat mukana voittamassa hyvinvointimatkailun kilpailua Järvi-Suomelle.

Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakuntien alueella toimiva Western Lakeland – Sustainable Blue and Green Caring at the Heart of Lakeland -verkosto vei voiton Visit Finlandin järjestämässä Wellbeing EDEN in Finland 2019 -kilpailussa.

Järvi-Suomen verkosto palkitaan Brysselissä keväällä 2020 kansainvälisessä tapahtumassa. Wellbeing EDEN -kilpailun tavoite on vahvistaa toimijoiden välistä yhteistyötä. Voittajakohteet saavat näkyvyyttä ja pääsevät osaksi eurooppalaista EDEN-verkostoa, joka toimii markkinointi- ja verkostoitumiskanavana.

Palkintoraadin mukaan Järvi-Suomen kolmen maakunnan verkoston hyvinvointimatkailupalvelut ovat innovatiivisia. Ne perustuvat vahvasti Suomelle tyypillisiin vesi- ja luontoelementteihin. Niin aineellinen kuin aineetonkin kulttuuriperintö, kuten sauna, perinnehoidot ja lähiruokaperinne, ovat oleellinen osa tarjontaa. Toimijat ovat valinneet sekä yritys- että alueorganisaatiotasoilla strategisiksi tavoitteikseen hyvinvointimatkailun kehittämisen ja toteuttamisen. Ponteva ja ennakkoluuloton ote maakunnat ylittävän yhteistyön tekemiseen on esimerkillistä.

– Maailmalla vahvasti kasvava hyvinvointipalvelujen kysyntä luo meille mahdollisuuksia houkutella uusia kohderyhmiä Suomeen ympärivuotisesti. Suomen näkyvyys EDEN-verkostossa edistää myös tavoitettamme kasvattaa ulkomaisten yöpymisten määrää ja lisätä matkailuvientiä, toteaa työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson.

Lue lisää hyvinvointimatkailun kilpailusta.

Categories: Yleinen