InnoHub-tapahtuma 28.5.2024 Heinolan WPK-talolla

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan elinvoimapalvelujen yhdessä LAB-LUT korkeakoulujen kanssa käynnistämä InnoHub-yhteistyö esittäytyy heinolalaisille teknologia-alan yrityksille 28.5. kello 13-16 Heinolan WPK-talolla järjestettävässä tapahtumassa.

Tilaisuuden teemoina on mm. yritysten tuotekehitystoiminnan kehittäminen, kestävä kehitys ja hankeyhteistyö. Tapahtumassa esitellään myös Päijät-Hämeessä käynnissä olevia kehityshankkeita ja kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja.

InnoHub-tapahtuman avaa Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen, joka kutsuu heinolalaisia yrityksiä mukaan kehitysyhteistyöhön LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston kanssa.

Bearing Point-yrityksessä työskentelevä kestävän liiketoiminnan johtaja Kaisa Manninen alustaa InnoHub-tapahtumassa kiertotalouden mahdollisuuksista alueellisen kestävyyden kehittämisessä.

VTT.n teollisen kemian ja kestävien tuotteiden tutkimuspäällikkö Tom Granström kertoo InnoHubissa uusista energiaratkaisuista. Granström tutkii työssään mm. vetyä ja sen pohjalta tuotettavia uusia materiaaleja ja tuotteita liittyen myös hiilidioksidin talteenottoon.

Hanke-esittelyjä

Tutkijaopettaja Aki Grönman LUT-yliopistosta esittelee käynnissä olevaa EAKR-hanketta, jossa selvitetään siirtymää uusiutuvan energian ja resurssitehokkuuden hiilineutraaleihin ekosysteemeihin.

LAB-ammattikorkeakoulun TKI-asiantuntija Mika Keski-Luopa kertoo Maaseuturahaston ja Hämeen ELY-keskuksen rahoittamasta hankkeesta, jossa tutkitaan maaseudun palveluyritysten vähähiilisiä energiaratkaisuja.

InnoHub-tapahtumassa esitellään myös Heinolan kaupungin uusinta RELE- kehityshanketta, jossa haetaan ratkaisuja alueelliseen kestävyyteen ja energiatehokkuuteen. Hanke toteutetaan Vierumäellä toimivissa yrityksissä ja ympäristössä. Hankkeen esittelee projektipäällikkö Jaana Kuula Heinolan kaupungilta.

Ilmoittaudu InnoHub -tapahtumaan tästä linkistä 20.5. mennessä.

 

Categories: Yleinen