Vuokrahelpotuksia ja uutta Heinola-lisää koronan vuoksi suljetuille yrityksille

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan kaupunginhallitus tukee koronapandemian vuoksi suljettuna tai rajoitetusti toimivia yrityksiä myös tänä vuonna. Kaupunginhallitus päätti 29.3.2021 myöntää vapautuksen tilavuokrista tammi-toukokuun 2021 osalta kaupungin vuokraamissa tiloissa toimiville yrityksille, joiden toiminta on estynyt tai merkittävästi heikentynyt koronaepidemian vuoksi. Helpotukset kohdistetaan lähinnä kuluttajapalveluita tarjoaville yrityksille, joita ovat mm. matkailu- ja ravintola-alan yritykset ja kuntosalien pitäjät.

Koronan vuoksi suljettuina oleville yrityksille on luvassa myös muuta tukea Heinola-lisän muodossa. Heinola-lisäksi nimitetystä tuesta päätetään huhti-toukokuun aikana. Ennen päätöksentekoa elinvoimapalvelujen täytyy odottaa kuinka valtio tukee majoitus- ja ravintola-alaa omalla tukipaketilla sekä millä perusteilla se jakaa kustannustukea ja yksinyrittäjätukea. Valtion tarjoamista eri tukien yksityiskohdista ei ole vielä saatavilla tarkkaa tietoa, koska lakipaketti on vielä eduskunnan käsittelyssä.

Elinkeinopäällikkö Timo Kaattari kertoo, että Heinolan elinvoimapalvelut kuuntelee herkällä korvalla yritysten näkemyksiä siitä, kuinka kaupunki voisi tukea tässä tilanteessa heinolalaisia yrityksiä. Kaattari odottaakin yrittäjien yhteydenottoa ja hyviä ehdotuksia.

Ravintola- ja majoitustoiminta kärsivät eniten

– Vaikka kotimaan matkailussa on näkynyt monia positiivisia asioita, majoituspalveluiden kysyntä on laskenut huomattavasti. Ravintolatoimintaan rajoituksilla on ollut ja on edelleen suuri vaikutus. Toimijoiden mahdollisuudet sopeuttaa toimintaansa laskeneeseen kysyntään eivät ole riittäneet, vaan toiminta on tappiollista ja vaikeuksissa, arvioi elinvoimajohtaja Heikki Mäkilä koronatilannetta.

Lisätietoja
Elinkeinopäällikkö Timo Kaattari
050 576 8600
timo.kaattari(at)heinola.fi

 

 

 

Categories: Yleinen