Kimolan kanava kiinnostaa

Published by kari@k-systems.fi on

Elokuussa avattu Kimolan kanava Kymijoella kiinnostaa veneilijöitä. 5,5 kilometriä pitkän vanhan uittokanavan uudistaminen saatiin päätökseen hieman myöhässä kesällä, mutta silti kanavansuluissa ajoi loppukesän aikana noin 2 000 venekuntaa.

Ennakkokaavailuissa laskettiin, että pari tuhatta venekuntaa olisi koko kesän saldo. Samaan lukemaan päästiin jo kahden kuukauden aikana. Sulutuksia Kimolan kanavalla tehtiin kesän aikana reilut 800. Kanava suljettiin liikenteeltä sunnuntaina 25.10.2020.
Kesällä sulkua jouduttiin korjaamaan mekaanisen vian vuoksi. Ennen ensi kesää tarkistetaan ja varmistetaan sulkujen toiminta tulevaa veneilykautta varten.
Kimolan erikoislaatuinen kanava tunneleineen on kiinnostanut myös paikallista väestöä ja matkailijoita – kanavan yhteyteen rakennetut pysäköintialueet ovat olleet kesällä täpötäynnä autoja.

Liikenne lisääntyi Heinolassa
Vesiliikenne lisääntyi Kimolan kanavan ansiosta voimakkaasti myös Heinolassa loppukesällä. Pyhäjärveltä Heinolan kautta Päijänteelle tulleet veneilijät ja Päijänteeltä Kimolaan menossa olleet venekunnat pysähtyivät tauolle Kalkkisissa, Heinolassa ja Vuolenkoskella. Heinolan vierasvenepaikat ja laiturit olivat ajoittain aivan täynnä kesävieraita.

Heinola lisää palveluitaan
Heinolan alueelle ollaan tuomassa uusia, matkailijoille ja veneilijöille tarkoitettuja palveluita. Heinolaan suunnitellaan parhaillaan asuntoveneiden vuokrauspalvelua sekä uusia luontoretkikohteita Sulkavanrantaan. Suunnittelupöydällä on myös päivämatkailijoille tarjottava chalet-tyyppinen majoitusratkaisu Heinolaan.
Heinolan kaupungin matkailutoimi on lisäämässä Heinolan satama-alueella ja vierasvenelaitureiden lähistöllä viitoitusta ja opastusta Heinolassa tarjolla olevien matkailupalveluiden äärelle.

Myös Kouvolassa panostetaan palveluihin
Pyhäjärvellä ja Kouvolassa veneilijöille tarkoitettuja palveluja ei ollut vielä enemmälti tarjolla, mutta ensi kesään mennessä niitä on tulossa jo lisää. Veneilijän peruspalvelut kuten polttoaine, septitankin tyhjennys ja puhtaan veden saanti ovat ykkösasioita. Kouvolan kaupunki tiedottaa, että polttoaineen jakelupisteen sijoittamista Hirvelän ja Virtakiven satamien alueella selvitetään. Hyvänä tavoitteena on, että polttoainejakelu toimisi jo ensi kesänä Pyhäjärvellä.
Myös muut oheispalvelut kuten ravintolat, kaupat ja matkailukohteet saavat varmasti uusia asiakkaita Kymenlaakson puolella, jos niitä vain on tarjolla ja niistä tiedotetaan.

Categories: Yleinen