Korona-arki riepottelee Heinolaa  – pidetään huolta omista

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen vetoaa kaupunkilaisiin ja yrittäjiin. – Nyt on aika ja paikka tukea paikallisia yrittäjiä ostamalla Heinolasta ja tukea heitä koronakurimuksessa.

– Koronapandemia riepottelee Heinolaa. Kulunut koronavuosi on ollut raskas niin asukkaille kuin yrittäjille, summaa myös elinkeinopäällikkö Timo Kaattari Heinolan tilannetta.

– Yrityksiä pandemia on kohdellut eri lailla, monet ovat selvinneet tilanteesta yllättävänkin hyvin. Liikevaihto on monissa yrityksissä pysynyt hyvänä, mutta asiakkaiden perässä on jouduttu juoksemaan enemmän. Tästä johtuen liiketoiminnan katteet ovat ohentuneet minimiin, tiivistää Timo Kaattari Heinolan yrityselämää.

Erityisesti ravintola- ja matkailuala kärsijöinä

– Niiden yritysten kohdalla, joihin valtiovallan asettamat rajoitukset ovat eniten iskeneet on kulunut vuosi ollut äärimmäisen raskas. Ravintola-, palvelu- ja matkailu -alan yritykset ovat kärsineet valtavasti. Vaikka valtiovalta ja kaupunki ovat tukeneet yrityksiä, niin moni yrittäjä on jäänyt katvealueelle tukien saannissa. Tähän haemme korjausta tulevana keväänä, lupaa Timo Kaattari.

Hei, valoa näkyvissä

Heinolan kaupungin talous kestää Kaattarin mukaan hyvin vertailun eri kaupunkien kesken. Verotulot ovat säilyneet yllättävän hyvällä tasolla. Viime syksynä myös kaupungin asukasluku osoitti kasvun merkkejä.

– Omakotitontit käyvät nyt hyvin kaupaksi. Kierrätykseen laitetut vanhat kiinteistöt osoittivat sijoittajien olevan kiinnostuneita Heinolasta. Uusia tontteja ja myytäviä kiinteistöjä tiedustellaan jatkuvasti.

Väliaikaisesti tyhjentyneissä teollisuushalleissa tuotetaan korkeatasoisia tuotteita. Heinolaan rakennetaan muun muassa poikkeuksellisen suurta ja modernia elintarvikealan investointia, valaisee Timo Kaattari.

Tuetaan paikallista yritystoimintaa

Nyt rakkaat heinolalaiset on tärkeää pitää huolta omista ja tukea paikallisia yrittäjiä.
Jokainen kaupunkilainen, työssä käyvä, eläkeläinen, työtön ja opiskelija on oman kulutuskäyttäytymisensä päätöksentekijä.

– Käytä oman kaupungin palveluja, tue paikallisia toimijoita. Autat meitä kaikkia. Pidetään Heinola sellaisena kuin se on. Kukaan muu ei sitä tee meidän puolesta, eikä ole koskaan tehnyt, tarkentaa elinkeinopäällikkö Timo Kaattari.

Timo Kaattari kehottaa yrittäjiä ottamaan rohkeasti yhteyttä elinvoimapalveluihin.

Voit kysyä apua tukien haussa tai tehdä vaikkapa kehitysehdotuksen uudesta tukimuodosta tai liikeideasta.

Lähetä viesti alla olevalla lomakkeella tai soita.
Elinkeinopäällikkö Timo Kattari
050 576 8600

Ole hyvä lähetä viesti lomakkeella.

Categories: Yleinen