Koronakiristys – kaikki ravintolat kiinni kello 18 ja koronapassi pysyy hyllyllä

Published by kari@k-systems.fi on

Valtioneuvosto on edelleen kiristänyt koronarajoituksia uudella asetuksella, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa. Kaikki ravintolat tulee sulkea kello 18.00. Tämän lisäksi jatketaan koronapassin käytön rajoituksia, joiden vuoksi koronapassi ei vapauta ravintoloita rajoituksista.

Ravintoloiden aukioloa koskeva asetus ja koronapassirajoitus tulivat voimaan 12.1. ja ne ovat voimassa tammikuun loppuun saakka. Koronapassia ei voi käyttää vaihtoehtona rajoituksille myöskään yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille 31.1.2022 saakka.

Asetus koskee kaikkia yleisötilaisuuksia ja asiakastiloja, joihin kohdistuu voimassa olevia rajoituksia. Alueelliset viranomaiset päättävät, millaisia rajoituksia alueilla on käytössä. Asetusta sovelletaan leviämisvaiheen tunnusmerkit täyttävien sairaanhoitopiirien alueilla.

Epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömät ravitsemistoiminnan rajoitukset otetaan käyttöön kaikilla leviämisalueilla kuten Päijät-Hämeessä.

Anniskelu kaikissa ravintoloissa päättyy kello 17 ja ravintolan saa pitää avoinna ravitsemistoiminnan asiakkaille klo 05-18. Rajoitus koskee myös ravintoloita, jotka eivät annostele alkoholijuomia kuten kahviloita ja pikaruokaloita.

Ravitsemisliikkeissä, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisä- ja ulkotiloissa on käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravitsemisliikkeissä on sisätiloissa käytössä vain 75 % asiakaspaikoista.

Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä. Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa kaikilla alueilla.

Huolimatta siitä, että koronapassin edellyttäminen ei enää vapauta rajoituksista kuten ennen, ravintoloilla on oikeus edellyttää koronapassin käyttöä koko aukiolonsa ajan koko maassa.

Poikkeukset rajoituksiin säilyvät ennallaan

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Categories: Yleinen