Koronapassi heti käyttöön Päijät-Hämeessä

Published by kari@k-systems.fi on

EU:n digitaalinen koronatodistus on otettu kansallisesti käyttöön. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että koronapassi voidaan ottaa Suomessa käyttöön tilanteissa ja tiloissa, joihin kohdistuu rajoituksia. Päijät-Hämeessä koronapassilla on mahdollista jatkaa ravintoloiden toimintaa aamuyöhön saakka.

Lakimuutos tuli voimaan 16.10.2021 kello 00.00 ja sitä sovellettiin välittömästi niin Päijät-Hämeessä kuin pääkaupunkiseudulla.

Käytössä vain poikkeustilanteissa

Koronapassi on vaihtoehtoisena toimena käytössä vain silloin, kun kyseistä tilaisuutta tai tilaa koskevia rajoituksia on voimassa. Tällaisia rajoituksia voivat olla esimerkiksi aukioloaikoja tai yleisömääriä koskevat rajoitukset. Koronapassi ei kuitenkaan ole vaihtoehto rajoituksille silloin, jos viranomainen on kieltänyt yleisötilaisuuden tai sulkenut tilan kokonaan koronatilanteen vuoksi.

Koronapassia voidaan edellyttää ravintoloissa ja yökerhoissa sekä yleisötilaisuuksissa, kuntosaleilla ja muissa urheiluun tai liikuntaan käytettävissä sisäliikuntatiloissa, uimahalleissa ja kylpylöissä, tanssipaikoissa ja ryhmäharrastustoimintaan käytettävissä tiloissa, huvi- ja teemapuistoissa, eläintarhojen sisätiloissa, sisäleikkipuistoissa ja sisäleikkipaikoissa sekä museoissa, näyttelytiloissa ja muissa vastaavissa kulttuuritiloissa. Koronapassia voidaan edellyttää 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta.

Koronapassi luetaan mobiilisovelluksella

Tapahtuman järjestäjä lukee koronapassin mobiililaitteella, johon on ladattu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen hyväksymä Koronatodistuksen lukija -sovellus. Sen saa maksutta sovelluskaupasta. EU-koronatodistuksen voi ladata kanta.fi palvelusta.
Koronatodistuksen lukija ei kerää tai tallenna todistusten tietoja.

 

 

 

Categories: Yleinen