Kusmiku uudelleen Euroopan valloitukseen

Published by kari@k-systems.fi on

Saksan Saarbrückenissa kisataan syyskuun lopussa katuruoan Euroopan mestaruuksista European Street Food Awards -tapahtumassa. Kisassa on mukana katukeittiöitä peräti 16 eri maasta. Tapahtuma on mahdollisesti jopa suurin katuruokakeittiöiden välinen kilpailu maailmassa.

Suomesta matkaan ovat lähdössä heinolalainen Kusmiku ja BULI Helsingistä.  Koska Suomessa ei tänä vuonna järjestetty karsintakilpailua, niin edustuspaikat irtosivat Kusmikulle ja BULIlle viime vuoden karsinnan menestyksen pohjalta. Suomalaisedustajat uskovat vahvasti omaan tekemiseen ja menstymiseen.

– Viime vuonna opimme sen, että muuhun Eurooppaan verrattuna ei meillä Suomessa ole mitään hävettävää, päinvastoin. Meillä tekijät ovat innovatiivisia ja raaka-aineiden laatuun kiinnitetään paljon huomiota, Kusmikun Miku Leppälä korostaa.
Tapahtumassa kisataan seitsemässä eri kategoriassa. Kusmikun sarjat ovat leipä ja jälkiruoka, kun taas BULI:n sarjat ovat pääruoka ja burger.

BULI:n Joonas Alhainen kokee suomalaisen katuruokakulttuurin ja tarjonnan kehittyneen suuresti viimeisten vuosien aikana.
– Uusia tekijöitä on tullut paljon ja tarjonta kasvanut varsinkin Helsingissä. Jos haluat pärjätä täällä, tuotteen pitää olla kunnossa. Me olemme keskittyneet omiin tuotteisiimme ja hioneet niitä kolme vuotta. En usko, että muut kategoriassamme pystyvät nousemaan tälle tasolle, Alhainen ennustaa.

Kolmipäiväisessä tapahtumassa kisaajat yrittävät vakuuttaa tuomariston lisäksi myös tapahtumakävijät puolelleen. Yleisöäänestyksen voittoon tarvittaneen Leppälän mukaan hieman muutakin kuin loistava annos.

– Eiköhän me lähdetä hyvän ruoan lisäksi tarjoamaan saksalaisille vähän myös suomalaista huumoritivolia. Tuntuu tämä suomalainen huumori ja mielenlaatu olevan saksalaisten mieleen. Ja siinä samalla hoidetaan mestaruuspokaali ja Euroopan mestaruus kotiin, Leppälä uhoaa.

Myös BULI:n leirissä matkaan lähdetään itsevarmoina.

– Mielenkiinnolla odotetaan, mikä meitä odottaa Saksassa ja mitä kilpakumppanit ovat keksineet. Eiköhän haeta pystit kotiin! Tai sitten tullaan häntä koipienvälissä kotiin, Alhainen naurahtaa.

 

European Street Food Awards Grand Finale Saarbrücken, Saksa 29.9.-1.10.2023

https://europeanstreetfood.com

Facebook:
European Street Food Awards

Instagram:
Europeanstreetfoodawards

Categories: Yleinen