Kylpylän rakennukset huutokaupattiin 162 000 eurolla

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan kaupungin myyntiin laittamat vanhan kylpylän rakennukset huutokaupattiin maanantaina 22.3.2021 verkkopalvelussa huutokaupat.com 162 000 euron kauppahinnalla.

Vanhoista rakennuksista käytiin huutokaupan viimeisellä tunnilla armotonta kilpailua, kun kolme tarjoajaa nosti tarjoustaan peräjälkeen. Hinta nousi viimeisen tunnin aikana 30 500 eurosta huutokaupan päättäneeseen tarjoukseen 162 000 euroa.

Kaikkiaan tarjouksia tehtiin 126 kuudentoista huutajan toimesta. Huutokaupan etenemistä huutokaupat.com-palvelussa käytiin seuraamassa 30 523 kertaa.

Myynnissä olleet kolme rakennusta sijaitsevat Heinolan kylpylän uimarannan ja sataman vieressä Maaherrankadulla. Ne ovat paraatipaikalla Heinolan keskustassa, ja niistä on näkymä sekä Jyrängön virralle että Maaherran- ja Rantapuistoon. Kivirakenteisen kylpylän päärakennuksen suunnitteli arkkitehti W. G. Palmqvist, ja rakennus valmistui vuonna 1931. Kokonaisuuteen kuuluu niin ikään 1930-luvun alussa tehty hirsirunkoinen kuivahoitorakennus ja 1800-luvulla rakennettu hirsinen asuinrakennus.

Uusilla omistajilla on mahdollisuus herättää Heinolassa kylpyläperinteitä henkiin tai tuoda Heinolaan kokonaan uusia tuulahduksia perinteiseen kulttuurimaisemaan. Heinolan kaupunki lupaa olla aktiivisesti mukana uusien palvelu- ja liiketoimien kehittämisessä Heinolan keskustaan. Heinolan kaupunki ei myy rakennusten maapohjaa, mutta lupaa tehdä ostajan kanssa pitkän vuokrasopimuksen maapohjasta.

 

 

Categories: Yleinen