Kylpylänpuiston kehitysideoita palkittiin

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan vanha kylpylärakennus odottaa uusiokäyttöä.

Heinolan kaupunki on palkinnut kolme parasta ideaa Heinolan Kylpylänpuiston ja kylpylänrannan kehittämiseksi. Parhaana ideana palkittiin Heinolan kesäasukkaan Jatta Jämsenin ehdotus vanhan kylpyläperinteen herättämiseksi henkiin. Jämsenin kehitysidea sisältää vanhan kylpylärakennuksen kunnostamisen kylpyläksi ja hotelliksi. Alueelle hän ehdottaa toteutettavaksi järvikylpylää, saunoja sekä kylpylään liittyviä hoitopalveluja ravintoloineen. Ehdotuksessaan Jämsen myös esittää kylpylän rannan avaamista eri tapahtumien käyttöön ympärivuotisesti poistamalla aluetta rajaavat aidat.

Toiseksi ideakilpailussa valittiin heinolalaisen Martti Pöyhösen ehdotus saunapalveluiden kehittämiseksi kylpylänrantaan, alueen itäiselle reunalle. Pöyhönen pyytäisi Heinolan kaupunkia rakentamaan saunan ja vuokraamaan sen saunayrittäjälle. Kylpylänrannan puutaloihin hän ehdottaa tehtäväksi mm. kesämajoituspalveluja.

Kolmas palkittu ehdotus oli Britanniassa asuvan Tatja Kärkkäisen idea erilaisten liikunta-aktiviteettien ja välinevuokrauspalveluiden järjestämisestä Kylpylänpuistoon ja Kylpylänrantaan. Toimijoina palveluiden tuottamisessa voisivat olla vaikka Heinolan kirjasto ja museot. Erikoisuutena Kärkkäinen toi esiin jokiuintipalveluiden järjestämisen Kymen virralle keskieurooppalaiseen tapaan.

Vuoden 2019 huhtikuusta syyskuuhun kestäneen Kylpylänpuiston ja -rannan ideakilpailun aikana kilpailuraati sai vajaat kymmenen kehitysideaa. Monessa ehdotuksessa otettiin kantaa myynnissä olevien rakennusten uusiokäyttöön, mitä kilpailuraati pitää positiivisena viestinä alueen kehittämistä suunniteltaessa.

Categories: Yleinen