Kymen Viiri kasvaa ja kehittyy Salpaus-yhteistyöllä

Published by kari@k-systems.fi on

Yrittäjä Irma Peltola ja merkonomiksi opiskeleva Emma Kvist oppivat toisiltaan digitaalisten palveluiden hyödyntämistä Kymen Viirissä.

Heinolan keskustassa toimiva vanhojen tavaroiden kauppa Kymen Viiri on kuulunut kaupungin katukuvaan jo 50 vuotta. Kymen Viirin antikvariaattia piti Heinolan Kirkkokadulla vuosia Taisto Lehmusvuori. Hän myi yrityksen Irma Peltolalle vuonna 2012.

Kymen Viirin toiminta on uuden yrittäjä Irma Peltolan aikana kasvanut ja kehittynyt Heinolan keskustassa ja myös verkossa. Kymen Viirin kasvuun ja uudistumiseen on vaikuttanut panostukset myymälätiloihin ja liikkeen tuotevalikoiman laajentaminen paremmin kysyntää vastaavaksi.
Peltola on hyödyntänyt yrityksen kehitystyössä myös oppilaitosyhteistyötä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa. Kymen Viiri on nyt Vintage ja Design -tuotteisiin erikoistunut liike, jonka valikoimaan kuuluvat vanhat huonekalut, taide-, lasi-, keramiikka- ja erilaiset sisustustavarat, kirjat, lehdet ja kortit. Kymen Viiri ostaa- ja myy vastuullisesti kierrättäen käyttökelpoista tavaraa ja tarjoaa mahdollisuuden asiakkaille löytää kauan etsittyjä harvinaisuuksia ja löytöjä.
Yrityksen liiketilat ovat levittäytyneet Kirkkokadulta myös Virtakadun varteen ja myymälätilaa on nyt yli 200 neliötä. Lisätilojen avulla eri tuotteet on saatu ryhmiteltyä omiin osastoihin, näin asiakkaat voivat rauhassa tutustua paremmin liikkeen tarjontaan. Kymen Viirillä on käytössään Heinolassa myös laajat varastotilat, jossa tuotteet tarkistetaan ja viimeistellään myyntikuntoon. Liike työllistää nyt yrittäjän lisäksi yhden päätoimisen työntekijän.

Salpaus-yhteistyöllä uutta osaamista

Kymen Viirin yrittäjä Irma Peltola suhtautuu avoimesti liikkeen toiminnan kehittämiseen. Tässä työssä yritystä auttaa merkittävällä tavalla yhteistyö Salpauksen liiketoimintalinjan opiskelijan Emma Kvistin kanssa. Emma on suorittanut kaikki työssäoppimisen (TOP) jaksot Peltolan liikkeessä.

Suurimpana asiana on liiketoiminnan kasvattaminen verkkoon ja markkinointi. Merkonomiksi opiskeleva Emma on tuonut Kymen Viiriin digitaalisen puhurin, jonka avulla liike on laajentanut toimintansa verkkokauppaan.

– Verkkokauppa on tänä päivänä antiikkikaupan yrityksille ehdoton edellytys, sillä vanhoja aarteita ja harvinaisuuksia etsitään harrastajien ja kierrätyksestä kiinnostuneiden keskuudessa koko Suomessa. Verkkosivut ja hakupalvelut ovat siinä avainasemassa.
– Tärkeää on myös oikea-aikainen markkinointi ja vuorovaikutus sosiaalisen median palveluissa kuten Instagramissa ja Facebookissa. Näistä asioista olen oppinut todella paljon ja Emman työpanos on ollut ratkaisevaa, kiittää Irma Peltola Emma Kvistiä.

Oppia työhön ja aikuisuuteen

Emma Kvist pitää työskentelyä Kymen Viirissä todella tärkeänä tekijänä hänen opiskelussaan.
– Olin ensimmäisen kerran tutustumassa työelämään peruskouluaikana Kymen Viirissä jo vuonna 2021. Nyt Salpauksen opiskeluun liittyen olen päässyt täällä soveltamaan käytännössä koulussa saatuja oppeja ja saanut TOP-jaksoille myös aktiivista tukea koululta. Liiketoiminnon opettaja Tiina Rantala ja myös muut opettajat ovat olleet yhteydessä TOP-jaksoilla minuun ja yritykseen, kertoo Emma Kvist.

– Olen oppimisjaksojen lisäksi ollut Kymen Viirissä myös kesätöissä ja silloinkin opettajat ovat joskus omalla ajallaan poikenneet katsomassa miten pärjään töissä. Välittäminen ja opiskelijan huomioiminen on palkitsevaa ja innostaa panostamaan opiskeluun, sanoo Emma Kvist.
Emma toteaa olleensa hieman nuorempana mieluusti hiljaa omissa oloissaan. Käytännön työ asiakaspalvelun tehtävissä opetti Emma Kvistiä kohtaamaan ihmisiä kasvotusten ja arkuus vuorovaikutustilanteissa on voitettu.
Emma Kvist uskoo vahvasti, että hän on Kymen Viirin kaltaisessa yrityksessä työssä juuri omalla tulevaisuuden alallaan.

Avointa yhteistyötä

Yrittäjä Irma Peltolan mukaan hänen työskentelynsä Emma Kvistin kanssa on tukenut hänen omaa avointa ja suoraa toimintatapaa yrityksessä. Kymen Viiri ostaa muutto- ja kuolinpesiä sekä yksittäisiä antiikki- ja Vintage -esineitä.
– Me sovimme isojen kokonaisuuksien ostohinnasta ja käytännön järjestelyistä aina yksilöllisesti ja teemme tarjoukset ostettavista tuotteista kirjallisina. Ostamme pääsääntöisesti tavaroita, kuten kuolinpesiä Heinolan seudulta, mutta sopimuksen mukaan myös kauempaa. Tämä työ vaatii kohdennettua markkinointia ja jatkuvaa vuoropuhelua verkossa, jota olemme voineet kehittää Emman tuoreiden ajatusten ja hänen saamiensa oppien ansiosta, toteaa Kymen Viirin yrittäjä Irma Peltola.

Tutustu Kymen Viirin verkkopalveluihin

https://www.kymenviiri.fi/

https://www.facebook.com/kymenviiri16

https://www.instagram.com/kymenviiri/

 

 

 

 

Categories: YleinenYrittäjät