Liikunta- ja vapaa-ajanviettotilat pysyvät suljettuna – ei koske nuorten toimintaa

Published by kari@k-systems.fi on

Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan Päijät-Hämeessä koronaepidemiatilanne on edelleen erittäin vaikea ja uhkaa vakavasti terveydenhuollon kantokykyä. Tämän vuoksi aluehallintovirasto määrää edelleen tietyt liikuntaan ja vapaa-ajan toimintaan käytetyt tilat pidettäväksi suljettuna Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueilla.

Sulkupäätökset ulottuvat edelleen kaikkiin tiloihin, jotka voidaan tartuntatautilain pykälän 58 g mukaan määrätä suljettavaksi. Päätös koskee tilojen hallinnasta vastaavia toimijoita liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoiminnan osalta näissä tiloissa:

  • sisätilat, joita käytetään joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan
  • kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat
  • yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden, kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat
  • tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
  • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

– Sairaanhoitopiirien lausuntojen perusteella on yksiselitteistä, että tilojen sulkumääräystä ei voida toistaiseksi lieventää tai jättää tietynlaisia tiloja päätöksen ulkopuolelle. Myös sosiaali- ja terveysministeriön uusimmassa ohjauskirjeessä suositellaan kohdentamaan sulkupäätös kaikkiin pykälässä mainittuihin tiloihin, kertoo ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.
Uudet sulkupäätökset ovat voimassa Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla 13.-26.1.2022.

Kokoontumisrajoitukset ennallaan

13.-31.1.2022 välisenä aikana kaikki sisällä järjestettävät yli kymmenen hengen ja ulkona järjestettävät yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty.

Sairaanhoitopiirin arvion mukaan rajoitusten tiukentaminen on välttämätöntä heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi.

Suljetuksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Ikärajaa on siis nostettu niin, että uuden päätöksen mukaan kaikki viime vuonna 18 vuotta täyttäneet voivat osallistua toimintaan muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa. Toiminnassa tulee huomioida osallistujien terveysturvallisuus.

 

 

 

Categories: AsukkaatYleinen