Unelmien rantatontteja Heinolassa

Published by kari@k-systems.fi on

– Oma koti Ruotsalaisen rantaan –

Päivitetty 13.12.2021

Tonttien huutokauppa on päättynyt.
Kiitos mielenkiinnosta.

Heinolan kaupunki jatkaa rantatonttien myyntiä huutokaupalla Ruotsalaisen rannalta Sinilähteellä.
Sinitaipaleen uudella omakotialueella on nyt myynnissä viisi omarantaista omakotitonttia ja kolme kuivanmaan tonttia aivan rannan läheisyydessä. Tontit myydään eniten tarjoavalle huutokaupat.com verkkopalvelussa. Tonttien huutokauppa päättyy portaittain 12. ja 13. päivä joulukuuta.

Previous slide
Next slide

Sinitaipaleen Ruukinpohjan länsirannalta myydään kolme kookasta tonttia. Ruukinranta 15 on kooltaan 1 680 neliötä. Tontille saa rakentaa 300 k-m2:n kokoisen omakoti- tai paritalon sekä 20 neliön suuruisen saunan. Tontin lähtöhinta on huutokaupassa 225 000 euroa.
Ruukinranta 17 on kooltaan 1 854 neliötä. Tontille saa rakentaa 300 k-m2:n kokoisen omakoti- tai paritalon sekä 20 neliön suuruisen saunan. Tontin lähtöhinta on huutokaupassa 200 000 euroa.
Ruukinranta 19 on kooltaan peräti 2 725 neliötä. Tontille saa rakentaa 300 k-m2:n kokoisen omakoti- tai paritalon sekä 20 neliön suuruisen saunan. Tontin lähtöhinta on huutokaupassa 275 000 euroa.

Kaksi omarantaista tonttia on myynnissä Ruukinpohjan pohjoisrannalla osoitteissa Kallioranta 14 ja 16. Tonttien lähtöhinnat huutokaupassa ovat 115 000 ja 120 000 euroa ja ne ovat kooltaan 1 230 ja 1 095 neliötä. Kallioranta 14 tontille saa rakentaa 260 k-m2:n yksikerroksisen omakoti- tai paritalon sekä 20 neliön suuruisen saunan. Kallioranta 16 tontille saa rakentaa 220 k-m2:n yksikerroksisen omakoti- tai paritalon sekä 20 neliön suuruisen saunan.

Kolme huipputonttia rannan läheisyydessä

Heinolan kaupunki myy myös kolme kuivanmaan omakotitalotonttia aivan Ruukinpohjan rannan läheisyydessä. Osoitteessa Ruukinranta 13 tontti on kooltaan 1040 m² ja sille voi rakentaa enintään 300 k-m² kokoisen, yksikerroksisen omakoti- tai paritalon.
Ruukinranta 11 tontti on kooltaan 1 200 m² ja sille voi rakentaa enintään 300 k-m² kokoisen, yksikerroksisen omakoti- tai paritalon.
Ruukinranta 9 tontti on kooltaan 1 280 m² ja sille voi rakentaa enintään 300 k-m² kokoisen, yksikerroksisen omakoti- tai paritalon.
Kaikkien kuivanmaan tonttien lähtöhinnat ovat huutokaupassa 40 000 euroa.

Sinitaipaleen alueen kunnallistekniikka on valmis vastaanottamaan rakentajat. Kalliorannan alueella on jo rakenteilla uusia omakotitaloja ja Ruukinrannan ja Kalliorannan kadut ovat valmiina ja ne ovat asvaltoituja.
Heinolan kaupungin mukaan tontille pääsee rakentamaan heti, kun kauppakirja on allekirjoitettu ja rakentamiseen tarvittavat luvat on hyväksytty.
Myytäviin tontteihin voi käydä tutustumassa omatoimisesti. Sinitaipaleen uudet kadut eivät vielä näy navigaatiosovelluksissa. Alueen kokoojakatu Sinitaival alkaa Vuoksentieltä Perosentien risteyksen kohdalta.

Tonttien myyntipäätöksen tekee maankäyttöinsinööri kahden viikon sisällä huutokaupan päättymisestä. Tonttia koskeva kauppakirja on allekirjoitettava viimeistään 31.3.2022.

Sinitaipaleen omakotialueen vahvuutena on mahdollisten uudisasukkaiden kannalta mm. se, että Sinilähde on hyvien kulkuyhteyksien päässä E75-moottoritien Heinolan eteläisen liittymän tuntumassa. Sinitaipaleelta on matkaa Heinolan keskustaan vajaat viisi kilometriä ja kaupan palveluihin reilut kaksi kilometriä. Lahteen Heinolasta ajaa 20 minuutissa ja pääkaupunkiseudulle pääsee omalla autolla reilussa tunnissa ja junalla Lahdesta kolmessa vartissa.

Sinilähde-talo – moderni monitoimitila koko perheelle

Sinitaipaleen välittömään läheisyyteen Sinilähteelle on vuonna 2020 valmistunut uusi Sinilähde-talo, jossa toimii 120 oppilaan koulu ja päiväkoti perheen pienimmille ja esikoululaisille.

Sinilähde-taloon on toteutettu joustava oppimisympäristö, joka tukee uuden opetussuunnitelman mukaista opetusta. Luokkatiloja voidaan myös yhdistää toisiinsa palvelemaan eri käyttötarkoituksia. Koulun ruokasali, keskusaula ja erityiset auditorioportaat voidaan yhdistää liikuntasalin kanssa yhteiseksi tilaksi esimerkiksi suuria tapahtumia ja esityksiä varten.
Sinilähde-talon liikuntatilat ovat ahkerasti eri harrastajaryhmien käytössä. Sinilähde-talon luonnonläheinen piha-alue ja hiekkanurmelle tehdyt peliareenat on rakennettu palvelemaan sekä koululaisia että Sinilähteen asukkaita.

Lisätietoja tonteista

Maankäyttöinsinööri
Mirja Ruutu 044 769 4374

Categories: AsukkaatYleinen