Lisää tontteja rantanäkymillä myyntiin Sinitaipaleella

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan kaupunki tarjoaa lisää omakotitalotontteja myyntiin Sinilähteellä. Varattavissa on 26 uutta kuivanmaan tonttia Sinitaipaleen, Ruukinrannan ja Perosenrannan varrelta. Osa Ruukinrannan tonteista sijoittuu Ruukinpohjan rannan läheisyyteen. Nyt myytävien tonttien hinnat vaihtelevat 13 000 – 30 000 euron välillä ja niille saa rakentaa noin 300 kerrosneliömetrin omakoti- tai paritalon. Alueella on varattavissa tontteja myös Mäki- ja Kalliorannan sekä Sääksenkynnen varrelta.

Sinitaipaleelta myytiin kesäkuun alussa päättyneellä huutokaupalla yksi omarantainen omakotitalotontti 121 000 euron kauppahinnalla. Tontti sijaitsee Kalliorannan varrella. Tontista kilpaili kolme ostajaa ja hinta nousi lähtöhinnasta 6 000 euroa.

Huutokaupassa oli myynnissä myös Sinitaipaleen alueen suurin tontti Ruukinrannan tien päässä. Lähes 3000 neliön tontti kiinnosti ostajia, sillä sitä käytiin katsomassa yli 10 000 kertaa. Tontista ei kuitenkaan tehty yhtään tarjousta, tontin lähtöhinta oli 275 000 euroa.

Alue kiinnostaa rakentajia

– Sinitaipaleen alue on herättänyt paljon mielenkiintoa. Uusi koulu- ja päiväkotirakennus Sinilähde-talo tuo monitoimitalona alueelle uusia mahdollisuuksia harrastamiseen, kokoontumisiin ja liikuntaan.

– Heinolan omakotitontteja ja pienen kaupungin hyviä palveluja ja edullista elämää on markkinoitu Päijät-Hämeeseen ja pääkaupunkiseudulle ja se on tuonut lisää tunnettuutta. Iso osa huutokaupassa myydyistä tonteista on myyty vieraspaikkakuntalaisille, kertoo hankejohtaja Heikki Mäkilä.

Sinitaipaleen alueelle on rakennettu valmiiksi kunnallistekniikka, kadut on asvaltoitu ja ympäristö on rakennettu valmiiksi.

Omakotitontin varaajat pääsevät rakentamaan Sinitaipaleelle heti, kun rakennusluvat on käsitelty. Heinolan kaupungilla on hyvät valmiudet käsitellä omakotitalojen rakennuslupahakemuksia.

Tontin varauksen voi tehdä seuraavilla tavoilla:
 1. sähköisessä tontinvarauspalvelussa
 2. täyttämällä pientalotonttihakemuksen kaupungin verkkosivuilla ja toimittamalla sen kaupungille joko:
  • sähköpostilla: tonttivaraus@heinola.fi
  • tuomalla lomakkeen kiinteistö- ja mittauspalveluun, Rauhankatu 3, 2. krs
  • toimittamalla lomakkeen postitse:
   Heinolan kaupunki, kiinteistö ja mittauspalvelut
   PL 61, 18100

 

Lisätietoja tonteista

Vs. maankäyttöinsinööri
Petja Sankari-Tiilikainen 044 481 1653

Lisätietoja rakennusluvista

Rakennustarkastaja
Eero Kärkkäinen 044 769 2979

Categories: AsukkaatYleinen

%d bloggaajaa tykkää tästä: