Lusin koulun ja päiväkodin tarjouskilpa päättyy – tarjoukset 8.1.2024 mennessä

Published by kari@k-systems.fi on

Myynnissä olevat Lusin koulu ja päiväkoti kiinnostavat ostajaehdokkaita. Koulun ja päiväkodin kokonaisuutta markkinointiin joulukuussa maakunnan lehdissä ja valtakunnallisten medioiden verkossa kohdennetusti Etelä-Suomessa toimiville kiinteistösijoittajille ja -yrittäjille. Myyntitarjousta kävi verkkokampanjan aikana katsomassa yli 1 500 kiinnostunutta.

Koulu- ja päiväkoti ovat saaneet liikkeelle kiinnostuneita ostajaehdokkaita myös paikallisesti, sillä mm. Lusin kyläyhdistys on esittänyt halukkuutensa saada tilat käyttöönsä. Lusin koulun ja päiväkodin tarjouskilpailu päättyy 8.1.2024, johon mennessä tarjouksia odotetaan kaupungin kirjaamoon.

Lusin kyläkoulu ja koulun vieressä oleva Satulinnaksi nimetty päiväkoti laitettiin perinteiseen tapaan myyntiin tarjousten perusteella. Hyväkuntoiset rakennukset ovat jääneet kaupungin kannalta katsottuna tarpeettomiksi vuonna 2020, kun Lusin lapset siirtyivät kouluun ja päiväkotiin Heinolan kirkonkylälle.’
Lusin koulurakennus on kooltaan 750 neliötä, ja se on rakennettu Iso-Huovilan tilan maille. Hirsinen päiväkotirakennus on kooltaan vajaat 300 neliötä, ja se sijaitsee omalla n. 1,5 hehtaarin tontilla. Arvokkaaksi arvioitu rakennuskanta ja lähiympäristö sekä pihapiirin erityispiirteet tulee säilyttää. Osayleiskaavassa ne on merkitty julkisten palvelujen ja hallinnon (PY/s) alueeksi. Mikäli rakennuksia halutaan käyttää johonkin muuhun tarkoitukseen, on ostajan haettava käyttötarkoituksen muutosta joko kaavamuutoksen tai poikkeuslupamenettelyn kautta. Tässä Heinolan kaupunki on valmis auttamaan uusia omistajia.

Koulurakennus ja päiväkoti voidaan myydä yhdessä tai erikseen. Rakennuksiin liittyvät maapohjat voidaan puolestaan vuokrata tai myös myydä rakennusten ostajalle. Maapohjan hinta on 1,5 euroa/neliömetri, vuokrahinta on 5% kauppahinnasta.
Lusin koulun ja päiväkodin vähimmäishinnaksi Heinolan kaupunginhallitus on määritellyt 150 000 euroa, vaikka rakennusten tasearvo on vielä yhteensä n. 350 000 euroa. Yksittäin myytynä vähimmäishinnat ovat koulun osalta 90 000 euroa ja päiväkodin osalta 60 000 euroa.
Päiväkotikiinteistön maapohjan pinta-ala on noin 1,5 hehtaaria. Koulurakennuksen ostaja voi ehdottaa käyttötarkoituksensa vaatiman määräalan ostamista tai vuokraamista.

Tarjoukset kirjallisesti 8.1.2024 mennessä

Ostotarjoukset myytävistä rakennuksista ja tonteista tulee tehdä kirjallisesti 8.1.2024 mennessä joko sähköpostilla tai kirjeellä.
Kirjeposti tulee lähettää osoitteeseen
Heinolan kaupunki
Kirjaamo
PL 1001, 18101 Heinola

Sähköpostit liitteineen tulee lähettää osoitteeseen:
kirjaamo@heinola.fi

Lisätietoja Lusin myytävistä kohteista antaa

Kiinteistöpäällikkö Jari Kuosa
044 797 6859
jari.kuosa@heinola.fi

 

 

Categories: Yleinen