Matkailua elvytetään 4,5 miljoonalla eurolla

Published by kari@k-systems.fi on

Hallitus tukee matkailun kehittämistä alueilla neljällä miljoonalla eurolla ja lisäksi kotimaanmatkailua edistävään kampanjaan kohdennetaan 0,5 miljoonaa euroa. Tavoitteena on auttaa matkailuyrityksiä toipumaan koronakriisistä ja lisätä matkailua kotimaassa.

– Matkailemalla Suomessa voimme tukea paikallisia palveluita ja yrittäjiä. Matkailu vaikuttaa myös monien muiden alojen piristymiseen ja työllisyyteen. Turvallisen matkailukesän takaamiseksi matkailuyritysten ja matkailijoiden tulee kuitenkin muistaa noudattaa terveys- ja turvallisuusohjeita. Matkailuyritysten on myös tärkeää kehittää toimintaansa pidemmällä aikavälillä. Siksi hallitus nyt panostaa matkailuun lisärahoituksella, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä.

 

Rahoitushaku avautuu alueilla heinäkuussa

Koronatilanne on vaikuttanut voimakkaasti erityisesti matkailualaan. Hallituksen lisärahoitus tukee alueiden mahdollisuuksia kehittää matkailua, vahvistaa alueen matkailukehittämisen johtamista ja koordinointia sekä tehostaa yhteistyötä.

Rahoitus on tarkoitettu matkailun alueorganisaatioille ja vastaaville alueella laaja-alaisesti matkailua kehittäville toimijoille, jotka tukevat yritysten toimintaa. Matkailuyritykset ovat Suomessa keskimäärin hyvin pieniä, ja erilaiset verkostot ja organisaatiot tukevat näiden toimintaa. Suomessa toimii noin 70 alueellista matkailuorganisaatiota, jotka vastaavat matkailun edistämisestä tietyllä rajatulla alueella, kuten matkailukeskuksessa, kunnassa, useamman kunnan alueella, seutukunnassa tai maakunnassa. Organisaatioiden omistajuuspohja ja toimintatavat vaihtelevat.

Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien alueelle sijoittuvien toimijoiden rahoittavana viranomaisena toimii Etelä-Savon liitto. Etelä- ja Länsi-Suomen maakuntien alueelle sijoittuvien toimijoiden rahoittavana viranomaisena toimii Varsinais-Suomen liitto. Rahoitushaku aukeaa heinäkuussa. Työ- ja elinkeinoministeriö ja liitot tiedottavat rahoitushaun avautumisesta sekä hakuehdoista ja arviointikriteereistä.

Lue lisää TEM:n sivuilta tästä linkistä.

Lisätiedot:
Elinkeinoministerin erityisavustaja Jenny Hasu, TEM
Puhelin  040 65 83510
Johtava asiantuntija Sanna Kyyrä, TEM
Puhelin  050 358 9497

Lähde: TEM

Categories: Yleinen