Päijät-Häme vapautuu anniskelurajoituksista juhannukseksi

Published by kari@k-systems.fi on

Päijät-Hämeen ravitsemisliikkeiden anniskelu- ja aukiolorajoitukset poistuvat torstaina 24.6., koska Päijät-Häme on palannut koronaepidemian perustasolle.

Valtioneuvosto muutti torstaina sote-ministeriryhmän tekemän esityksen pohjalta ravitsemisliikkeiden toimintaa rajoittavaa asetusta ja muutokset vapauttavat perustasolla olevat maakunnat viettämään juhannusta perinteisin menoin ilman merkittäviä rajoituksia.

Perustasolta poistetaan anniskelu- ja aukioloaikojen rajoitusten lisäksi mm. asiakasmäärien rajoitukset. Käytännössä perustasolla olevilla alueilla on jatkossa voimassa vain yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet sekä vaatimus asiakkaiden istumapaikan olemassaolosta sisätiloissa.

Suomessa tiukempia rajoituksia ravitsemisliikkeille jää vain Uudellemaalle, joka on edelleen kiihtymisvaiheesssa.

Päijät-Hämeen ravitsemisliikkeissä voimassa yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet:

  • Ravintoloiden on ilmoitettava asiakkaikseen saapuville näkyvästi, ettei henkilö, jolla on koronavirustartuntaan sopivia oireita, saa tulla ravitsemisliikkeeseen.
  • Ravintoloiden tulee huolehtia siitä, että asiakkaiden oleskelu järjestetään riittävän väljästi ja asiakaspaikat sijoittuvat riittävän etäälle toisistaan.
  • Ravintoloiden on huolehdittava tilojen ja pintojen puhdistamisesta, sekä siitä että asiakkaat saavat mahdollisuuden käsien puhdistamiseen.
  • Ravintoloiden on laadittava kirjallinen suunnitelma siitä, miten se toteuttaa sen toimintaan ja sisä- ja ulkotilojen käyttöön säädetyt velvollisuudet ja rajoitukset.
  • Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.
  • Istumapaikkavaatimus ei koske ulkona tapahtuvaa ravintolatoimintaa.

 

 

 

Categories: Yleinen