Päijät-Hämeen pienin pizzeria aloitti Siltasaaressa

Published by kari@k-systems.fi on

Jenita Leppälä ja Mikko Hallikas tarjoavat kesällä pizzaelämyksiä maakunnan pienimmästä pizzeriasta.

Päijät-Hämeen ja kenties koko Suomen pienin pizzeria on avattu Heinolan Siltasaaressa. Auton katettuun perävaunuun rakennettu Pop-Up-pizzeria ajettiin Siltasaaren vappuviikolla ja tarjoilu voi alkaa. Päijät-Hämeen pienimmässä pizzeriassa on oma leivontapiste, kylmäkalusteet raaka-aineille ja tehokas pizzauuni. Pizzat leivotaan omaan hapanjuureen.

Pizzeria on toteutettu Jenita Leppälän ja Siltasaaren yrittäjän Mikko Hallikkaan kanssa yhteisen ideariihen perusteella. Pizzoja leivotaan Pop Up-pizzerian periaatteella vaunussa, myynnistä ja tarjoilusta asiakkaille vastaa Siltasaaren ravintola. Pizzoja voi nauttia Siltasaaren upeassa ympäristössä tai niitä voi ottaa mukaan Take a Way-pizzoina.

Pizzeria veden ääreen

Pizzerian tuominen veden ääreen on Jenita Leppälän ja Mikko Hallikkaan yhteisen ideoinnin tulosta.
– Oli synkkä ja myrskyinen talvi-ilta ja siitä se idea lähti, kertoo Mikko.
Hallikas ja Leppälä olivat molemmat tahoillaan ideoineet, että veden ääreen pitäisi saada Heinolassa pizzaa tarjolle. Sattumalta tämä tuli sitten viiman keskellä puheeksi ja suunnitelmaa alettiin viemään heti eteenpäin.
– Talven ja kevään aikana suunniteltiin ja pidettiin palavereita aktiivisesti, mietittiin kiinteää rakennusta, tilojen vuokrausta ja vaikka mitä, Mikko Hallikas kuvailee.

Pop-Up ideaa ja yhteistyötä

– Päijät-Hämeen pienin pizzeria teemoitettiin lopuksi sellaiseksi, että etsittiin mahdollisimman pieni perävaunu ja rakennettiin keittiö sinne, kertoo pizzaguru Jenita Leppälä. Talven ja kevään aikana Jenita on tehnyt pari Pop-Up pizzeria -tempausta ja ne ovat olleet menestyksiä.
– Odotan kesää tosi innokkaana. Tuhannen ja yhden pizzan kesä on tulossa Siltasaareen, kikattelee Jenita Leppälä.

Mikko Hallikas ja Jenita Leppälä ovat tehneet yhteistyötä keskenään jo vuosikausia ja he luottavat toistensa toimintamalleihin. Heinolan Siltasaaren ydintoiminnasta vastaa Mikko Hallikkaan Heinolan Siltasaari Oy ja pizzerian taustayrityksenä toimii puolestaan Kusmiku Oy.

– Se on muuten aika vanhanaikaista ajatella, että kaikki pitäisi tehdä itse. Yhdessä on helpompaa luoda upeita elämyksiä ilman, että pitäisi olla kateellinen toisen onnistumisista. Yhdessä on helpoin palvella Heinolaan saapuvia turisteja ja tietysti myös kaupungin asukkaita, Mikko Hallikas mietiskelee.

Viralliset avajaisia Siltasaaressa vietettiin perjantaina 29.4.

Lisätietoja

Mikko Hallikas
050 531 1013

Jenita Leppälä
045 267 9469

 

Categories: YleinenYrittäjät