Päijät-Hämeen ravintoloille ja baareille taas rajoituksia

Published by kari@k-systems.fi on

Päijät-Hämeen ravintolat ja baarit joutuvat jälleen rajoittamaan asiakasmääriä ja lyhentämään aukioloaikoja.

Valtioneuvosta teki torstaina 22.7. päätöksen, jolla ravitsemisliikkeiden anniskelu- ja aukioloaikoja rajoitetaan koronapandemian kiihtymisen vuoksi.

Koronatartunnat ovat lisääntyneet voimakkaasti etenkin Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä. Uusien rajoitutusten vuoksi Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Uudenmaan tai Varsinais-Suomen maakunnassa sijaitsevissa ravitsemisliikkeissä alkoholijuomien anniskelu on lopetettava viimeistään kello 24 ja liikkeen saa pitää avoinna ravitsemistoiminnan asiakkaille kello 5:stä kello 1:een. Asetus tulee voimaan lauantaina 24.7.2021.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 % asiakaspaikoista. Jokaisella asiakkaalla tulee edelleen sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Asiakaspaikkojen määrää ei ole rajoitettu ulkoterasseilla.

Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa perustasolla ja kiihtymisvaiheen alueilla.

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Valtioneuvoston päätöksen takana on THL:n antama epidemiatilannearvio, jossa nostettiin esiin koronavirustartuntojen voimakas kasvu.

Uusien koronatapausten määrä on ollut kasvussa viimeiset neljä viikkoa. Kesäkuun puolivälivälissä todettiin noin 540 tapausta ja sen jälkeen viikoittainen tapausmäärä on lähes nelinkertaistunut.

Tapausmäärät ovat heinäkuun alusta lähtien nousseet erityisesti 15–24-vuotiaiden ikäryhmässä. Tämä ikäryhmä on sosiaalisesti aktiivinen ja viettää merkittävästi vapaa-aikaa erityisesti baareissa, pubeissa ja muissa vastaavissa alkoholinmyyntiin keskittyneissä ravitsemisliikkeissä.

Categories: Yleinen