Päijät-Hämeen ravintoloille taas rajoitukset päälle

Published by kari@k-systems.fi on

Päijät-Hämeen äkisti pahentunut koronatautitilanne aiheuttaa jälleen rajoituksia maakunnan ravitsemusliikkeiden toimintaan.

Valtioneuvosto muutti torstaina 7.10. asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Epidemiatilanteissa tapahtuneiden muutosten vuoksi Päijät-Hämeessä otetaan käyttöön leviämisvaiheen rajoitukset.

Rajoitusten vuoksi ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu kello 07 – 24 välisenä aikana ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna aamuviidestä kello 01.00 saakka yöllä.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa käytössä on vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on sisätiloissa käytössä vain 75 % asiakaspaikoista.
Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Leviämisvaiheen rajoitukset ravitsemisliikkeille ovat nyt voimassa Varsinais-Suomen, Pohjanmaan, Satakunnan ja Päijät-Hämeen maakunnassa sekä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa 8.10. alkaen.

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Categories: Yleinen