Päijät-Hämeessä työttömyys väheni jälleen viime vuoteen verrattuna

Published by kari@k-systems.fi on

Päijät-Hämeessä oli heinäkuun lopussa 11 123 työtöntä työnhakijaa, mikä on 697 henkilöä (-6 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Valtakunnallisesti työttömien määrä oli edelleen kasvussa (+2 %). Kunnittain työttömien määrä oli Päijät-Hämeessä Asikkalaa ja Hartolaa lukuun ottamatta vuodentakaista matalammalla tasolla.

Heinolassa työttömien määrä väheni viime vuoden heinäkuusta 6 prosenttia. Nyt työttömiä oli 934 henkilöä, joista yli vuoden työttömänä olleita oli 413. Yli vuoden työttömänä olleiden määrä väheni Heinolassa (-11%). Vapaiden työpaikkojen määrä väheni Heinolassa paljon. Heinolassa oli vapaita työpaikkoja tarjolla heinäkuun lopussa 104 kappaletta, kun niitä vielä vuosi sitten oli tarjolla 260 kappaletta.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Päijät-Hämeessä 12,0 % ja maassa keskimäärin 10,5 %. Kunnittain korkeimmat työttömyysasteet olivat Päijät-Hämeessä: Lahti 13,7 % ja Heinola 12,5 %. Heinolassa työttömien osuus työvoimasta kuitenkin väheni puoli prosenttia viime vuoteen verrattuna.
Alle 25-vuotiaiden nuorten työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta oli Hämeen ELY-alueella 13,1 %. Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden osuus ulkomaalaisesta työvoimasta nousi 36,0 %:iin kasvaen vuodentakaisesta 3,8 %-yksikköä.

Lomautukset lisääntyneet maakunnassa – ei Heinolassa

Työttömistä lomautettujen määrä kasvoi sekä kesäkuusta (+151) että vuodentakaisesta (+92). Vuodentakaiseen verrattuna kasvua oli viidessä ammattiryhmässä; eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöillä (+119). Heinolassa kokonaisaikaisesti lomautettujen määrä oli 48, kun se vielä kesäkuussa oli 89.

Uusia avoimia työpaikkoja eniten sote-alalla

Julkiseen työnvälitykseen ilmoitettiin Hämeen ELY-keskusen alueella 2 600 uutta avointa työpaikkaa. Tämä on reilu kolmannes vähemmän kuin vuosi sitten. Eniten paikkoja oli lähihoitajille, sairaanhoitajille, myyjille, varastotyöntekijöille ja ravintolatyöntekijöille. Suurin osa (83 %) työpaikoista oli yrityksissä.

 

Lisätietoja tästä linkistä.

 

Categories: Yleinen