Päijät-Sote ehdottaa tapahtumarajoitusten poistamista

Published by kari@k-systems.fi on

Päijäthämäläiset tapahtumajärjestäjät tekevät kaikkensa selviytyäkseen koronakurimuksesta. (Kuva: Pelicans)

Päijät-Hämeessä on voimassa sisätiloissa järjestettäviä yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia koskeva osallistujarajoitus, jonka mukaan niihin saa osallistua korkeintaan puolet tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä. Yksityistilaisuudet suositellaan rajaamaan enintään 50 henkilöön. Etelä-Suomen aluehallintoviraston rajoituspäätös on voimassa 28.2.2022 asti.

Lopulta takaisin normaaliin?

Päijät-Hämeessä koronarajoitukset ovat olleet voimassa pitkään, vaikka ympäristömaakunnissa rajoituksista on jo luovuttu.

Päijät-Soten koronayhteistyöryhmä esittää, että tapahtumarajoituksista luovuttaisiin helmikuun jälkeen Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella.

Päijät-Soten alueella koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on edelleen suuri, mutta sairaalahoitoa tarvitsevien määrä on kääntynyt laskuun viimeisen viikon aikana. Tartuntamäärät ovat alueella yhä korkealla tasolla.

Laaja maskisuositus on edelleen voimassa Päijät-Soten alueella.

Rajoitusten keventämisen jälkeenkin kaikissa asiakas- ja yleisötiloissa tulee olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen sekä olla esillä riittävät hygieniaohjeistukset. Lisäksi mahdolliset asiakaspaikat on sijoitettava riittävän etäälle toisistaan ja oleskelu järjestettävä mahdollisimman väljästi.

Myös etätyösuositus poistuu

Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy 28. helmikuuta. Koronayhteistyöryhmä suosittelee, että työnantajat järjestäisivät siirtymän laajasta etätyöstä 1. maaliskuuta alkaen asteittain yhdistäen etä- ja lähityötä.

Koronayhteistyöryhmä seuraa epidemiatilanteen kehittymistä ja kokoontuu seuraavan kerran viimeistään 2. maaliskuuta arvioimaan alueen epidemiatilannetta sekä mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä.

Omatoimisuutta tarvitaan

Rajoitusten mahdollinen purkaminen lisää kontakteja ja tilanteita koronatartuntojen leviämiseen. Itseä ja läheisiä kannattaa edelleen suojata omalla toiminnalla, todetaan Päijät-Soten tiedotteessa.

Oireisena tulee pysyä kotona, ja käsihygienia, turvavälit ja maskin käyttösuositukset on syytä huomioida edelleen julkisissa tiloissa. Paras tapa suojautua vakavalta koronataudilta on ottaa rokotus. Rokotuksen voi ottaa helposti ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella. Rokotuspisteet löytyvät täältä.

Categories: Yleinen