Päijät-Sote ottaa Heinolan sotekiinteistöt hoitoonsa – uusia tekijöitä tarvitaan

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan terveyskeskuksen, hammashoitolan, paloaseman ja Sahaniemen palveluyksikön laitoshuolto siirtyy vuoden 2023 alusta Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän vastuulle. Hyvinvointikuntayhtymä tulee ostamaan toimitilojen siivouksen ja ylläpidon sekä terveyskeskuksen sairaalan vuodehuollon ja ravintohuollon avustavia tehtäviä Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut Oy:ltä.

Yrityksen asiakaskunta on aiemmin koostunut Lahden kaupungin yksiköistä ja sen omistamista yrityksistä, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän yksiköistä sekä muista yrityksistä ja yhteisöistä. Nyt toiminta-alueeseen liittyy myös Heinola.

Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut Oy:n omistajina ovat Lahden kaupunki, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä sekä Koulutuskeskus Salpaus. Yrityksessä työskentelee noin 490 henkilöä ja sen liikevaihto on 20 miljoonaa euroa. Asiakaskohteita on Päijät-Hämeessä ja lähialueilla yli 300, joihin liitetään nyt myös Heinolan kohteet.

Työtehtävät koostuvat pääasiassa siivouksesta, mutta siihen kuuluu myös terveydenhuollon avustaminen sairaalan vuodehuollossa ja ravintohuollon tehtävien hoidossa, jossa laitoshuoltopalveluiden henkilöstö toimii yhdessä sairaalan hoitohenkilökunnan kanssa.

Toimitusjohtaja Tarja Jantunen.

12 vanhaa työntekijää jatkaa

– Heinolan kaupungin palveluksesta siirtyy meille 12 henkilöä vanhoina työntekijöinä, kertoo Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Tarja Jantunen.

Heinolalaiset asiakkaat saavat edelleen samoja palveluja kuin aikaisemmin ja toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan.

– Vuoden vaihteen jälkeen rekrytoimme 4 uutta henkilöä lisäresursseiksi toiminnan varmistamiseksi. Ennen rekrytointia meidän täytyy vielä tutustua uuteen toimintaympäristöön ja tehtäviin, jotta voimme hakuprosessissa kuvata tulevat työtehtävät oikein, tarkentaa Jantunen.

Yhteistyöyrityksiä haetaan ensi vuonna

Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut Oy aloittaa uuden vuoden Tarja Jantusen mukaan rauhallisesti perehtyen Heinolan palveluihin kokonaisuutena pyrkien samaan aikaan säilyttämään nykyisen palvelutason asiakkailleen.

– Pian vuoden vaihteen jälkeen meidän on tarkoitus aloittaa myös uusien yhteistyöyritysten etsintä Heinolan seudulta. Tavoitteena on järjestää Heinolassa tutustumis- ja esittelytilaisuus elinvoimapalveluiden tiloissa Spotissa. Kerromme siitä lisää vuoden vaihteen jälkeen, kertoo toimitusjohtaja Tarja Jantunen.

Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut haluaa rakentaa Heinolaan alueellisen laitospalveluyritysten verkoston, jossa paikalliset yritykset voivat olla mukana tuottamassa huoltopalveluita yhdessä Laitoshuoltopalvelujen kanssa. Tuleville yhteistyöyrityksille tarjotaan tilapäistä ja määräaikaista sijaistamista laitospalveluissa sekä myös pitkän aikavälin projektien toteutusta.

Heinolan elinvoimapalvelut tulee avustamaan Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalveluita yhteistyöverkoston kokoamisessa ja se lupaa järjestää yritysten välille kohtaamisia Heinolassa.

Lisätiedot

Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut Oy
Toimitusjohtaja Tarja Jantunen

Tarja.Jantunen@phpalvelut.fi

 

 

Categories: DuunitreffitYleinen