Pilkku siirtyi piirun verran Heinolan ravintoloissa

Published by kari@k-systems.fi on

Valtioneuvosto muutti asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Rajoitukset kevenevät Heinolassa ja Päijät-Hämeessä vain vähän, koska alue kuuluu koronan leviämisvaiheessa oleviin alueisiin Uudenmaan ja Varsinais-Suomen kanssa. Uudet aukiolorajoitukset tulivat voimaan helatorstaina kello 00.

Uuden määräyksen mukaan ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, alkoholia saa anniskella klo klo 07-18. Ravintolat saavat olla auki klo 05-19 ja sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista.
Muissa ravintoloissa alkoholia saa anniskella klo 7-19 ja aukioloaika on klo 05-20. Sisätiloissa käytössä on 75 % asiakaspaikoista.

Asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Siten esimerkiksi karaoke-esiintymiset ja tanssiminen ovat kiellettyjä.
Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkarajoitukset ja ”tanssikielto” eivät koske ulkoterasseja.

Ei muutoksia liikenneasemiin ja henkilöstöravintoloihin

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske liikenneasemia eikä henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Rajoitukset eivät myöskään koske Suomen ja ulkomaiden välillä kulkevien laivojen ravintoloita.

Sosiaali- ja terveysministeriö teki valtioneuvoston viime viikolla tekemän linjauksen perusteella 10. 5. päätöksen, jonka mukaan koronaepidemian torjunnassa luovutaan valtakunnallisista toimenpidetasoista. Koronaviruksen torjunnassa painotetaan jatkossa alueellisia rajoituksia ja suosituksia. Hybridistrategian toimintasuunnitelmassa epidemian tilannekuva jaetaan kolmeen vaiheeseen: perustasoon, kiihtymisvaiheeseen ja leviämisvaiheeseen. Ravitsemisliikkeiden rajoituksia alueilla päivitetään epidemiatilannetta vastaavaksi viikoittain.
Valtioneuvosto tekee seuraavan tarkastelun erityisesti leviämisvaiheen rajoituksista 27.5. mennessä.

 

 

Categories: Yleinen