Prismalle löytyi Heinolassa sopiva tontti Högforsin vierestä

Published by kari@k-systems.fi on

Heinola saanee oman Prisman aivan kaupungin tuntumasta.

Osuuskauppa Hämeenmaa ja Kopra Invest Oy ovat allekirjoittaneet esisopimuksen maa-alueesta, joka mahdollistaa Prisman rakentamisen Heinolaan. Alun perin Prisma oli tarkoitus sijoittaa Hevossaarentien varteen, nykyisen kauppakeskusalueen viereen. Prismalle haettiin uutta sijoituspaikkaa suunnitellulta tontilta löytyneiden luontoharvinaisuuksien vuoksi.

Uusi tontti Prismalle löytyi, kun Kopra Invest päätti myydä vanhan Högforsin teollisuuskiinteistön vieressä olevan, tyhjän maa-alueen Hämeenmaalle. Alueella oli vuonna 2004 Tähtiniemessä pidettyjen asuntomessujen pysäköintialue.

– On hienoa, että alueelta löytyi uusi sopiva maa-alue, jolle Prisma on mahdollista rakentaa. Tarkoitus on käynnistää alueen kaavoitus välittömästi ja uuden Prisman rakentaminen heti kaavoituksen valmistuttua. Prisma lisää osaltaan Heinolan vetovoimaa sekä laajentaa alueen palvelutarjontaa, Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto toteaa.

– Tämä on hieno uutinen, jota monet heinolalaiset ovat odottaneet. Uskon, että suunniteltu paikka soveltuu Prisman käyttöön hyvin ja on helposti kaupunkilaisten saavutettavissa. Kaavoituksen myötä tullaan tarkastelemaan kokonaisuus muun muassa liikenteen ja pysäköinnin osalta kattavasti. Ennakoisin, että nyt suunniteltu paikka on monestakin syystä helpompi sekä nopeampi toteuttaa kuin aiemmin esillä olleet vaihtoehdot, sanoo Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen.

Investoinnin kokonaisarvo on noin 30 miljoonaa euroa ja Prisma Heinola tulee työllistämään noin sata työntekijää. Aiempaa laajemmasta palvelutarjonnasta hyötyvät ennen kaikkea heinolalaiset ja Itä-Hämeen vapaa-ajan asukkaat.

 

Categories: Yleinen