Pysäköintipaikat huollettavat kivijalkakauppaa Heinolassa

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan keskustan yrittäjät ovat huolissaan pysäköintipaikkojen riittävyydestä keskustan tuntumassa. Ongelmia ilmenee erityisesti kesällä ja turistisesonkien aikana, kun liikenne lisääntyy keskustaan, satama-alueelle, keskustan matkailukohteisiin ja Rantapuistoon.

Pysäköintiongelmaa pohdittiin Heinolan yrittäjien huhtikuun aamukahvitilaisuudessa Savotassa Heinolan elinvoimapalvelujen kanssa. Keskustelun aiheina esiin nousivat myös sataman lähialueen kaavapäivitykset ja torin rakentamisen viimeistely.

Heinolan Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Hallikas painotti, että pysäköintiongelmat tulee ratkaista nyt.

– Kun Prisma valmistuu keskustan ulkopuolelle, niin Heinolan keskustan tulee olla kunnossa ja liikenteen sujuvaa , jotta myös keskustan liikkeet saavat asiakkaita, muistutti Mikko Hallikas päättäjiä.

Aamukahvitilaisuudessa mukana ollut kaupunkisuunnittelupäällikkö Juha Poskela sanoi, että pysäköintiasia on keskustan kehittämisen ja kaavoituksen ydinkysymyksiä.

– Pysäköintiasiat ovat tiivisti mukana työpöydällä kaikessa valmistelussa. Meillä on menossa useita kaavoitushankkeita ja osaa niistä viedään jo toteutukseen. Esimerkiksi satama-alueen pysäköintiasiat tulee ratkaista yhdessä yritysten kanssa, jotta päätökset palvelevat mm. kehittyvää matkailuliiketoimintaa, sanoi Juha Poskela.

Poskelan mukaan keskustassa tulee jossain kohdassa pohtia myös keskitettyjä pysäköintiratkaisuja osana uudisrakentamista tai vaikkapa erillisenä hankkeena maan alle tai päälle.

Tori rauhoitettu vuodeksi

Tänä vuonna Heinolan kaupunki ei revi katuja auki keskustassa. Teknisen toimen johtaja Harri Kuivalainen lupaa, että tänä vuonna tehdään torin osalta vain suunnittelua.

– Toria ympäröivät kadut, Savontie, Torikatu ja Kauppakatu on nyt kunnostettu ja päällystetty torin ympäriltä. Tänä vuonna on tarkoitus tarkentaa Heinolan torin kokonaissuunnitelmaa.

– Torille suunniteltua wc- ja huoltorakennusta sekä uuden taksikopin rakentamista arvioidaan torialueen kokonaisuuden kannalta. Kaupungin omistuksessa olevan torin kahvilakiinteistön kohtalo on ratkaistava, rakennuksessa on korjausvelkaa 80 prosenttia, sanoo Kuivalainen.

Kuivalaisen mukaan teknisellä puolella pohditaan pitääkö rakennus purkaa, etsiä mahdollista ostajaa vai kunnostaa ja toteuttaa siihen suunniteltuja wc- ja torin huoltotiloja. Myös taksien tilatarpeita tulee päivittää.

Heinolan Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Hallikas ehdottaa, että taksit hyödyntävät edelleen keskustan tyhjiä kivijalkatiloja, jolloin uutta taksikoppia ei tarvita torille.

Vanhan kahvilan kunnostaminen ja torille joskus ideoidun esiintymislavan toteuttaminen saa yrittäjien puheenjohtajalta kannustusta.

 

 

Categories: Yleinen