Pyytäjät ja Sisko`s saman katon alle Heinolaan

Published by kari@k-systems.fi on

Kangasakauppa- ja ompelimo-yrittäjä Sonja Rouvinen (vas.) ja Pyytäjät tuotemerkin kehittänyt Piia Virtanen tuovat liikkeellään väriä Heinolan keskustaan.

Heinolan keskusta sai odotetun väriruiskauksen, kun Alushousukauppa Pyytäjät ja Mittatilausompelimo Sisko`s avasivat yhteisen myymälän S-marketin (Kirkkokatu 13) alakertaan. 

Aiemmin Sysmässä kangaskauppaa sekä ompelimoa pyörittänyt yrittäjä Sonja Rouvinen ja Pyytäjät tuotemerkin kehittänyt Piia Virtanen tutustuivat toisiinsa sattumalta. Tuolloin vielä ompelutaidoton Virtanen pyörähti Rouvisen kangaskauppaan kuluttamaan lähinnä aikaa, mutta päätyikin mukaan ompelulaneihin. Rouvinen opetti Virtaselle ompelun salat ja pian alkunsa sai ilmiö nimeltä Pyytäjät, eli värikkäät pehmeästi istuvat pikkuhousut, joiden kaulusta ei tarvitse nostella eikä saumoja siirrellä. Pyytäjien raikkaat ja humoristiset kuosit sulattivat sydämet ympäri Suomen ja pikkuhousujen ompelu on pitänyt Virtasen kiireisenä jo kaksi vuotta.

Ompelualalla yrittäjänä toiminut Rouvinen puolestaan on erikoistunut mittatilaustöihin, erityisesti mekkoihin. Ennen siirtymistään kauppiaaksi Sysmään, Rouvinen piti Ateljee ompelimoa Ravioskorvessa. Rouvisen asiakkaat ovat läpi vuosien koostuneet paikallisten lisäksi laajasti myös mökkiläisistä. Ravioskorvesta Rouvisen tie vei Sysmään, jonne hänen seuraksi keväällä 2021 muutti myös toimitilaa tarvitseva Pyytäjät-shop.

Päätös yhteisestä Heinolaan avattavasta myymälästä vahvistui, kun kohdalle osui täydelliseltä tuntuva liiketila. 

-Tarvitsimme tietynlaisen liikehuoneiston. Myymälän lisäksi piti olla iso työtila tekemiselle ja myös toiminnan kehittämiselle, naiset miettivät ja ideoivat, että jatkossa myymälässä voisi olla erilaisia Pop up -tempauksia, kuten koruiltoja.

Virtasen valikoimasta löytyy tällä hetkellä alushousuja, leggareita, asusteita sekä uutuutena miesten boksereita.

Rouvinen puolestaan myy kankaita ja tekee mittatilaustyönä vaatteita sekä sisustustekstiilejä. Rouvisen erikoisuus on voimamekot, joita häneltä tilataan. Voimamekon suunnittelussa kaikkia alkaa asiakkaan kertomasta tarinasta. 

-Voimamekko on huonon päivän vaate, johon pukeutuessa mikään asia ei tunnu mahdottomalta! Rouvinen kertoo hymyillen.

Alushousujen ja juhlamekkojen lisäksi voi uudesta palvelevasta kotimaiseen käsityöhön erikoistuneesta kaupasta ostaa myös hienopuuseppä Karppisen Lyyti-jakkaraa.

Lyyti istuukin naisten myymäläkonseptiin kuin jakkara lattiaan tai alushousut jalkaan. Tässä putiikissa otetaan ilo irti väreistä, positiivisista “viboista” sekä hersyvästä huumorista – ammattitaidosta ja asiakaspalvelusta tinkimättä.

Categories: YleinenYrittäjät