Rajoitukset jatkuvat Päijät-Hämeen ravintoloissa – koronapassilla ei rajoituksia

Published by kari@k-systems.fi on

Valtioneuvosto on jatkanut ravitsemisliikkeiden toimintaa rajoittavan asetuksen voimassaoloa Päijät-Hämeessä 15.11.2021 saakka. Leviämisvaiheen rajoitukset ravitsemisliikkeille ovat voimassa Päijät-Hämeen lisäksi Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Uudenmaan maakunnassa.

Ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu kello 07-24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna kello 05-01. Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa käytössä on vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on sisätiloissa mahdollistaa käyttää vain 75 % asiakaspaikoista. Kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Koronapassilla ei rajoituksia

Mikäli ravintolassa kysytään asiakkailta koronapassia, niin rajoituksia ei ole asiakaspaikkamäärässä eikä aukioloajoissa. Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille.

Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä eikä Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevia ilma-aluksia ja laivoja.

 

Categories: Yleinen