Ravintolarajoitukset jatkuvat Päijät-Hämeessä – koronapassi vapauttaa rajoituksista

Published by kari@k-systems.fi on

Valtioneuvosto on päättänyt jatkaa ravitsemisliikkeiden toimintaa rajoittavan asetuksen voimassaoloa 31.12.2021 saakka.

Koronapandemian leviämisalueiden rajoitukset ravitsemisliikkeille ovat voimassa Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen, Uudenmaan, Kymenlaakson, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja maakunnassa sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä.

Ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu kello 07-24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna kello 05-01. Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa käytössä on vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on sisätiloissa käytössä vain 75 % asiakaspaikoista.

Koronapassi pelastaa
Vaihtoehtona ravitsemistoiminnan erityisille rajoituksille on edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä. Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Poikkeukset rajoituksiin säilyvät ennallaan
Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Hybridistrategia täysimääräisesti käyttöön
Sosiaali- ja terveysministeriö on lähettänyt aluehallintoviranomaisille ohjauskirjeen, jolla ohjataan alueita uudistetun hybridistrategian toimintasuunnitelman täysimääräisessä toimeenpanossa sekä tartuntatautilain toimivaltuuksien käytössä 15. marraskuuta alkaen.

Uudistettu hybridistrategian toimintasuunnitelma otetaan täysimääräisesti käyttöön, kun rokotusten kohderyhmään kuuluvien 12 vuotta täyttäneiden vähintään 80 prosentin rokotuskattavuus saavutetaan tai kaikilla halukkailla kohdeväestöön kuuluvilla on ollut mahdollisuus saada kaksi rokoteannosta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tavoite 80 prosentin rokotuskattavuudesta saavutettiin 10. marraskuuta 2021.

STM ohjeistaa alueita seuraamaan epidemiatilannettaan ja päättämään sen perusteella, mitä suosituksia ja rajoituksia tarvitaan epidemian hillitsemiseksi. THL julkaisee epidemian leviämisalueiden tunnusmerkit täyttävien alueiden tiedot verkkosivuillaan 15. marraskuuta alkaen.
Uuden strategian lähtökohtana on, että yhteiskunnan eri toiminnot ovat avoimia. Se korostaa paikallisten ja kohdennettujen toimien tärkeyttä epidemian torjunnassa.

 

Categories: Yleinen