Ravintolat suljetaan jälleen – Heinola aloittaa tukitoimet

Published by kari@k-systems.fi on

Ravintolat ja muut ravitsemusalan yritykset suljetaan koronavirusepidemian kiihtymis- ja leviämisalueilla asiakkailta kolmeksi viikoksi tiistaista 9.3.2021 alkaen. Eduskunta hyväksyi ja presidentti vahvisti uuden lain maanantaina 8.3. hallituksen esityksestä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.
Päijät-Häme on koronaviruksen leviämisalueella, joten sulku koskee koko Päijät-Hämettä. Ruoan noutomyynti asiakkaille on kuitenkin sallittua.

Suljettavia ravitsemusalan yrityksiä ovat muun muassa kahvilat, ravintolat, baarit ja yökerhot. Rajoitus koskee myös terasseja. Poikkeuksen muodostaa muun muassa vanhainkotien ruokalat ja henkilöstöravintolat, jotka eivät ole auki muille asiakkaille. Ravintolat ja kahvilat voivat sulun aikana myydä noutoannoksia suoraan asiakkaille tai toimittaa niitä joko itse tai muiden palveluntarjoajien välityksellä asiakkaille.

Tukipaketti valmisteilla

Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee kiireisesti uutta tukimallia kohtuullisesta korvauksesta yrityksille, joihin sulkutoimenpiteet kohdistuvat.
Ravintoloiden sulkeminen perustui päätökseen, jolla todetaan Suomessa vallitsevan poikkeusolot. Valtioneuvosto teki päätöksen poikkeusoloista istunnossaan 1.3.2021.
Maakunnissa, joissa koronavirusepidemia on perustasolla, ravitsemusalan yritykset voivat olla jatkossakin avoinna asiakkaille. Näiden yritysten on noudatettava uusia laajennettuja rajoituksia, joita ovat rajoitetut paikkamäärät, tanssin ja laulun kieltäminen ja rajoitettu aukioloaika.

Heinola aloittaa tukitoimet – Tue Paikallista

Heinolan kaupungin elinvoimapalvelut aloittaa omat tukitoimet paikallisten kahvila- ja ravintolayritysten tukemiseksi. Ensimmäisessä vaiheessa Business Heinola kokoaa tietoja noutomyyntiä ja ruoan kotiinkuljetusta tarjoavista yrityksistä.
Businessheinola.fi sivustolle kootaan päivitettävä lista noutomyyntipalveluja tarjoavista kahviloista ja ravintoloista. Tue paikallista -kampanjaa markkinoidaan myös Itä-Häme-lehdessä.
Elinkeinopäällikkö Timo Kaattari kertoo, että elinvoimapalvelut selvittää myös parhaillaan, kuinka kaupunki voisi tukea yksittäisiä ravintola- ja kahvilayrityksiä paikallisesti. Elinvoimapalvelut on valmis joka tapauksessa avustamaan yrityksiä valtiovallan tarjoamien tukien hakemisessa heti, kun tukipäätökset saadaan.

Categories: Yleinen