Ravintoloiden aukioloaikaa pidennetään tunnilla Päijät-Hämeessä

Published by kari@k-systems.fi on

Valtioneuvosto on muuttanut ravitsemisliikkeiden aukiolorajoituksia koronapandemian kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla siten, että ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikaa pidennetään tunnilla. Asetus tulee voimaan torstaina 16.9.2021 ja se on voimassa 31.10.2021 asti.

Ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07-01 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05-02. Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 % asiakaspaikoista.

Jokaisella asiakkaalla tulee edelleen sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Asiakaspaikkojen määrää ei ole rajoitettu ulkoterasseilla.

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske myöskään Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

 

Categories: Yleinen