Ravintoloiden rajoitukset päättyivät Päijät-Hämeessä

Published by kari@k-systems.fi on

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Vallitsevan epidemiatilanteen perusteella kiihtymis- ja leviämisvaiheen rajoituksia lievennetään ja poistetaan merkittävästi. Uudenmaan maakunnassa enää vain Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa sovelletaan leviämisvaiheen rajoituksia.

Lokakuun 1. päivä Päijät-Hämeessä rajoitukset poistuvat kokonaan eikä erillisiä rajoituksia ole asiakasmäärään tai anniskelu- ja aukioloaikoihin.

Aiemmin laajasti käytössä olleet ns. karaoke- ja tanssikielto ovat myös poistuneet. Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat vielä voimassa kaikilla alueilla.

Tapahtumajärjestäjille ei juuri nyt ole asetettu henkilörajoja tapahtumien järjestämiseen. Tilaisuuksissa osallistujilla on kuitenkin oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja heitä tulee ohjeistaa riittävän etäisyyden ylläpitämiseen. Myös yleinen uusi maskisuositus on voimassa.

Lahden seutu leviämisvaiheeseen?

Samaan aikaan, kun rajoituksia kevennetään, niin koronavirusepidemiatilanne on heikentynyt Lahden seudulla nopeasti. Epidemia painottuu vahvasti Lahden alueelle. Lahden kaupungin alue on siirtynyt 30. päivä syyskuuta epidemian leviämisvaiheeseen ja muu Päijät-Soten alue on edelleen kiihtymisvaiheessa.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu maanantaina 4.10. arvioimaan epidemiatilannetta ja alueellisia toimenpiteitä.

 

 

Categories: Yleinen