Ravintoloille helpotuksia Ystävänpäivänä – AVI:n helpotuksia odotetaan

Published by kari@k-systems.fi on

Hallitus on helpottamassa ravitsemusliikkeiden toimintaa poistamalla asteittain koronarajoituksia 14.2 alkaen. Lievennykset koskevat sekä ruoka- että anniskeluravintoloita. Ravintolat voivat pidentää maanantaina Ystävänpäivänä aukioloaikaansa puolille öin ja alkoholin tarjoilua voi jatkaa kello 23 asti.
Mikäli koronaepidemian laantuminen jatkuu ja terveydenhuollon kantokyky ei ole uhattuna, voidaan ravintolarajoituksista luopua kokonaan 1. maaliskuuta alkaen kaikkien ravitsemusliikkeiden osalta.

Koronapassi jää hyllylle myös 15. helmikuuta jälkeen, eikä sitä suunnitella otettavaksi käyttöön rokotuspassina, koska Suomen lainsäädäntö estää nykyisellään sen käytön. Matkustamiseen tarkoitettu EU-koronapassi on edelleen käytössä normaalisti.
Hallitus päätti jatkaa koronapassin laajennukseen ja omaehtoiseen käyttöön liittyvän lainsäädännön valmistelua, jotta passi olisi valmiina siltä varalta, että epidemiatilanne pahenee esimerkiksi uuden virusmuunnoksen takia.

Tapahtumarajoituksen poistamista odotetaan

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on rajannut Päijät-Hämeessä sisätiloissa järjestettävien tapahtumien yleisömääräksi enintään 50 henkeä. Muun muassa urheilu- ja kulttuuritapahtumia järjestävät tapahtumajärjestäjät odottava rajoitusten poistamista.

Hallitus suositteleekin, että kaikki kulttuuri-, urheilu- ja tapahtuma-alan yleisötilaisuuksia sekä harrastustoimintaa koskevat kokoontumismäärä- ja asiakaspaikkarajoitukset purettaisiin kokonaan 14. helmikuuta alkaen.
Sosiaali- ja terveysministeriö valmistee ohjauskirjeen näistä suosituksista alueiden toimivaltaisille viranomaisille, mutta lopullisen päätöksen rajoituksista tekee Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 1. helmikuuta kumota Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella voimassa oleva liikunta-, harrastus- ja virkistystiloja koskevia sulkumääräyksiä. Kaikki suljetuiksi määrätyt tilat, kuten kuntosalit, ryhmäliikuntatilat, uimahallit, tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan käytetyt tilat, sai avata asiakkaille ja osallistujille 2. helmikuuta alkaen.

 

Categories: AsukkaatYleinen