Rievelinmutka myynnissä huutokaupat.com-palvelussa

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan kaupunki myy huutokaupalla Imjärven vanhan kansakoulun lisärakennuksineen ja saunamökkeineen. Kiinteistö sijaitsee puhtaan, kirkasvetisen Ala-Rieveli-järven rannalla. Järvellä on monta nimeä, sitä kutsutaan myös Rieveliksi ja Ala-Rääveliksi. Ala-Rievelin vedet virtaavat Sulkavankosken kautta Konniveteen ja edelleen Kimolan kanavan kautta Pyhäjärveen ja Kymijokea pitkin Kouvolaan. Konnivedeltä on yhteys myös Heinolan kautta Päijänteelle.

Kansakoulu 1930-luvulta 

Myytävän kiinteistön lähtöhinta huutokaupassa on 105 000 €. Sen maapinta-ala on 1,5 ha ja siihen kuuluu vanha koulurakennus, erillinen ulkorakennus, oheistiloja sekä rannan läheisyydessä oleva n. 48 m2:n saunamökki, joka valmistui vuonna 1988.
Koulurakennus on pääosin yksikerroksinen ja se on kooltaan 289 m2. Siinä on yksi luokkahuone, käsityö- ja voimistelusali, koulukeittola ja opettajan asunto, wc- ja suihku sekä kaksi ullakkohuonetta. Koulurakennuksessa on viisi pystyuunia sekä sähköpattereita lisälämmitystä varten.
Imjärven koulu valmistui vuonna1931 ja se vihittiin käyttöön 12. elokuuta 1932. Koulukokonaisuuteen kuuluva piharakennus valmistui niin ikään vuonna 1931, se on kooltaan 71 neliötä. Piharakennuksessa on sauna ja pukuhuone, käymälät, varastotilaa, jonka vieressä paikallisen hirviseurueen lahtivaja.

Kiinteistöllä on koulurakennuksen tuntumassa rengaskaivoon tehty porakaivo sekä saostuskaivo jätevesille. Rantasaunalla on kaivo, johon vesi pumpataan järvestä, jätevedet johdetaan saostuskaivon kautta imeytykseen.

Koulu lakkautettiin vuonna 1971, jonka jälkeen koulurakennusta on vuokrattu eri ryhmien vapaa-ajan käyttöön. Viime vuosina tilat ovat olleet aktiivisesti Imjärven kyläläisten käytössä kylätalona aina viime vuoden loppuun asti, kun vuokrasopimus päätettiin lopettaa. Koulun tiloihin ei ole tehty suurempia korjauksia. Päärakennus ja sauna tarvitsevat kulutuksen jäljiltä nyt remonttia, jonka laajuus riippuu tilojen tulevasta käyttötarkoituksesta.

Rievelinmutka – tunnettu hauskanpitopaikka

Imjärven koulu tunnetaan Heinolan seudulla paremmin ”Rievelinmutkan” nimellä. Koulurakennukseen mahtuu parhaimmillaan majoittumaan noin 20-30 henkeä ja juhlatilaisuuksiin sinne on soviteltu jopa 100 henkeä. Koululla on toimiva keittiö, wc-tilat ovat ulkorakennuksessa.
Alueella on myös vajarakennus, joka on kohtalaisen hyvässä kunnossa. Vajaan liittyvä vuokrasopimus siirtyy uudelle omistajalle.
Valmisteilla olevassa Ala-Rääveli-Keskinen rantaosayleiskaavassa rakennuspaikalle ollaan sallimassa vakituinen asuminen kaavamerkinnällä AO.

Vanha kulttuuriympäristö
Imjärven alue on paikallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö, jonka luonne tulee säilyä. Rakennusten ja ympäristön tulee ilmentää alueen perinteitä mm. materiaalein, mittasuhtein ja värein.
Imjärvellä on takanaan vaiherikas ja pitkä historia. Kylä mainitaan maakirjoissa ensimmäisen kerran vuonna 1543. Silloin kylää kutsuttiin nimellä Immijärfwi. Heinolan vesistöt ovat olleet merkittäviä kulkureittejä jo esihistoriallisella ajalla. Rannoilta on löydetty huomattava määrä kivikautisia asuinpaikkoja ja useita kalliomaalauksia, joista tunnetuin on Lusin kalliomaalaus.
Tilaan on kuulunut myös erillinen 1,5 hehtaarin vesialue, mutta Heinolan kaupunki on erottanut sen myytävästä kokonaisuudesta.
Kesäisin tilaan kuuluvalla rannalla on pidetty myös kyläläisten veneitä. Ala-Räävelin rantayleiskaavaan pyritään sijoittamaan kyläläisten venepaikat tiiviisti myytävän palstan rannan etelänurkkaan.

Vieraita ulkoavaruudesta?

Imjärvi nousi valtakunnan medioiden otsikoihin ufohavainnosta. 7. päivä tammikuuta 1970 sattuneessa ufotapauksessa kaksi paikallista miestä kohtasivat kertomansa mukaan lentävän lautasen ja vihreän henkilön. Tapaaminen oli kestänyt kymmenkunta sekuntia, mutta se jätti lähtemättömät jäljet miehiin. Miehet tunsivat olonsa sairaaksi pitkän aikaa tapahtuman jälkeen. Toinen miehistä kertoi myöhemmin tavanneensa useita avaruusolentoja ja hän kertoi saaneensa myös yliluonnollisia kykyjä.
UFO-tutkijat luokittelivat Imjärven tapauksen Hynek-luokitukseen CE III (kolmannen asteen lähituntuma).

Tutustu Rievelinmutkaan huutokaupat.cm-palvelussa tästä linkistä.

 

Categories: Yleinen