Ruokaravintolat auki iltayhdeksään – koronapassi hyllyllä edelleen

Published by kari@k-systems.fi on

Valtioneuvosto helpottaa hiukan ravitsemisliikkeiden toiminnan rajoituksia 1. helmikuuta alkaen. Ruokapainotteiset ravintolat saavat jatkossa anniskella kello 20 asti ja pitää ravintolan auki asiakkaille kello 21 asti.

Alkoholia päätoimisesti tarjoilevissa ravintoloissa anniskelu päättyy edelleen kello 17 ja ravintolan saa pitää avoinna ravitsemistoiminnan asiakkaille kello 18 asti. Ravintoloiden anniskelua ja aukioloa koskevia rajoituksia jatketaan maaliskuun loppuun asti.

Ravitsemisliikkeissä, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisä- ja ulkotiloissa on käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravitsemisliikkeissä on sisätiloissa käytössä vain 75 % asiakaspaikoista.
Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Koronapassirajoitukset jatkuvat 15.2. saakka

Koronapassia ei voi edelleenkään käyttää vaihtoehtona rajoituksille, koronapassin hyllytyspäätös on voimassa 15.2.2022 saakka. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

Asetus koskee kaikkia yleisötilaisuuksia ja asiakastiloja, joihin kohdistuu voimassa olevia rajoituksia. Alueelliset viranomaiset päättävät, millaisia rajoituksia alueilla on käytössä.

Poikkeukset rajoituksiin säilyvät ennallaan

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

 

Categories: Yleinen