Sahakoneet ja Weckman toteuttavat jättiurakan Rauman sahalle

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan Sahakoneet Oy on voittanut tänä keväänä mittavan osaprojektin tarjouskilpailun Raumalle rakennettavalle Euroopan suurimmalle sahalaitokselle. Nyt Vierumäellä toimiva Weckman Steel on puolestaan valittu Sahakoneiden Raumalle tehtävän teräshallin toimittajaksi.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre rakentaa maailman moderneimman sahan Raumalle ja Heinolan Sahakoneet toimittaa sahalle kuivaamot ja näihin liittyvät kuormansiirtolaitteistot. Täysin automaattisesti toimiva kuivaamolaitos sisältää korkealuokkaista kuivausteknologiaa avaimet käteen -toimituksena.
Weckman Steel Oy toimittaa Sahakoneiden tarvitsemien laitteiden tarvitsemat katetut teräsrakenteet eli mittavan hallin, jonka suuruus on ”muutaman jalkapallokentän verran”. Heinolan Sahakoneet Oy ja Weckman Steel Oy allekirjoittivat toimitussopimuksen torstaina 28.5..

– Olemme harjoitelleet tätä Weckman Steelin kanssa jo pienemmässä mittakaavassa, kun toimitimme Ruotsiin samantyylisen, mutta pienemmän kokonaisuuden, toteaa Heinolan Sahakoneiden toimitusjohtaja Jan Räsänen.

– Olimme tyytyväisiä Weckman Steelin kokonaistoimitukseen ja toimivaan yhteistyöhön, joilla oli luonnollisesti vaikutusta tähän lähdettäessä, jatkaa Räsänen.

– Meille tämä projekti on osa uutta toimintastrategiaa, jonka lanseerasimme vuosi sitten, kertoo Weckman Steelin toimitusjohtaja Juha Simola.
– Olemme toimineet hallien tekijänä jo vuosia, mutta halusimme laajentaa toimintaamme isoihin erikoisprojekteihin ja lämpimiin teollisuushalleihin. Erikoisprojekteissa Rauman saha on erinomainen näyttö kykyymme vastata haastaviin asiakasräätälöityihin ratkaisuihin.

– Olemme tyytyväisiä, että Heinolan Sahakoneet luottaa meihin, naapurin poikiin ja uskon että tulevaisuudessa teemme vieläkin syvällisempää yhteistyötä, toteaa Simola.

– Tämä tilaus on Sahakoneille erittäin merkittävä ja antaa työtä myös omalle Heinolan yksiköllemme. Toimitus on myös vahvasti uuden strategiamme mukainen. Keskitymme nykyään entistä vahvemmin kuivaamoliiketoimintaan ja kuivausteknologian kehittämiseen, Heinolan Sahakoneiden toimitusjohtaja Jan Räsänen täsmentää.

Rauman sahan laitetoimitusten arvo on yhteensä noin 100 miljoonaa euroa. Kaikkiaan investointien arvo on noin 200 miljoonaa euroa ja uuden yksikön vuosituotanto tulee olemaan noin 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa.

Sahakoneiden ja Weckmanin yhteisprojekti tullaan toteuttamaan vuosien 2021 ja 2022 aikana.

 

 

Categories: Yleinen