Salpaus panostaa PK-yrityksille räätälöityyn koulutukseen

Published by kari@k-systems.fi on

Koulutuskeskus Salpaus haluaa olla entistä vahvemmin mukana ratkaisemassa Heinolan PK-yritysten resurssiongelmia ja työntekijöiden koulutustarpeita. Salpaus esitteli koulutustarjontaansa lokakuun yrittäjien aamukahveilla Spotissa.

Turvallisuus- ja media-alan koulutusalapäällikkö Marko Arkko kertoi, että Koulutuskeskus Salpaus on tänä päivänä konkreettisesti sloganinsa mukaisesti opiskelijoiden ja työelämän kohtaamispaikka.

– Työelämä tarvitsee kipeästi uusia osaajia ja niitä Salpaus kouluttaa. Käytännön työharjoittelupaikoista viedään osaavat tekijät päältä. Muun muassa kokeille ja ravintola-alalle valmistuville löytyy työtä välittömästi, kertoo Arkko.

Koulutuskeskus Salpauksella on Päijät-Hämeessä viisi kampusta, kolme Lahdessa ja yksi Heinolassa ja Asikkalassa. Opiskelijoita on yli 13 000, ja he voivat valita ammatillista koulutusta yli 40 tutkintovaihtoehdosta.

Koulutus on Marko Arkon mukaan yhä enemmän myös aikuiskoulutusta, sillä Salpauksen opiskelijoista yli puolet on aikuisopiskelijoita. Salpaus teki viime vuonna lähes 8 500 koulutussopimusta ja yli 3 000 oppisopimusta.

Salpauksella on yhä paremmat valmiudet auttaa paikallisia yrityksiä henkilöstön koulutuksessa räätälöimällä oppisopimuskoulutusta tai järjestämällä täsmäkoulutusta yhteistyössä TE-toimiston ja ELY-keskuksen kanssa.

Yrittäjien aamukahveilla oppisopimuskoulutusta esitelleet työelämän kumppanuusvastaavat Airi Aikio ja Pia Niuta kertoivat, että oppisopimusmalli taipuu hyvin niin uusien työntekijöiden koulutukseen kuin yrityksen henkilöstön tai vaikkapa yrittäjän itsensä kouluttamiseen.

– Salpaus tekee vuosittain yhteistyötä yli 4 000 yrityksen kanssa, ja sen rekistereissä on yli 7 500 toimipaikkaa. Oppilaitoksen saama palaute yrityksiltä on hyvää ja yhteistyö sujuvaa. Me olemme valmiita räätälöimään koulutusta tarpeen mukaan ja haemme tarvittaessa apua TE-toimistolta koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa, lupaa Pia Niuta.

Salpauksen yritys- ja työelämäyhteistyön kumppanuusvastaavat Pia Niuta ja Airi Aikio sekä koulutusalapäällikkö Marko Arkko kertoivat Salpauksen palveluista yrittäjien aamukahveilla.

Koulutusjaksojen ei tarvitse olla suuria kokonaisuuksia, vaan niitä voi toteuttaa osina pitemmällä aikavälillä. Koulutustarpeisiin löytyy usein valmiita koulutuspaketteja Salpauksen koulutustarjottimelta tai koulutus voidaan koota vain halutulle ryhmälle.

Salpaus patistelee myös yrittäjiä opiskelemaan työn ohessa. Yrittäjä voi opiskella oppisopimuksella yrityksen liiketoiminnan kehittämiseksi ja ammattipätevyyden hankkimiseksi. Koulutusta voi saada myös sukupolven- tai omistajavaihdoksen tueksi.

Yrittäjä voi suorittaa halutun tutkinnon omassa yrityksessä työskennellen. Yrittäjän työpaikkaohjaajana eli mentorina voi toimia toinen yrittäjä, asiantuntija yrittäjyyden alalta tai vaikkapa toisen yrityksen työntekijä.

Yrittäjän oppisopimuksen solmiminen edellyttää, että yrittäjyys on päätoimista omassa yrityksessä (min 25 h/vko).

 

Lisätietoja Salpauksen yrityksille tarjottavista koulutuksista.

Pia Niuta, 044 708 0453
pia.niuta@salpaus.fi 

Airi Aikio, 050 380 8301
airi.aikio@salpaus.fi

 

 

Categories: Yleinen