Suomen Urheiluopisto matkailun huippukohteeksi

Published by kari@k-systems.fi on

Suomen Urheiluopisto Vierumäellä on valittu ensimmäisenä hämäläisenä matkailukohteena Suomen matkailun Vuoden huippukohteeksi vuonna 2020.

Valinnan tehnyt Suomen Matkailijayhdistys ry (SMY) perustelee valintaa valtavan murroksen taitavalla haltuun ottamisella. Huippukohteen valintakriteerinä on se, että matkailun toimija luo uutta ja toimii esimerkkinä myös muille matkailualan toimijoille ja yrityksille.

Vierumäki-yhtiöiden pääomistajaksi tullut Keele Oy on Mika Anttosen omistama jättiyhtiö, joka on investoinut noin 20 miljoonaa euroa Suomen Urheiluopiston ja Vierumäen toimintojen kehittämiseen. Kaikkiaan kokonaisuuden kehityspanokset nouseva yli 30 miljoonaan euroon.

Urheiluhallia kunnostettiin jo vuoden 2020 aikana. Uuden vastaanottotilan ja ravintolan

rakentaminen on parhaillaan käynnissä, samoin Ilkka-majoitus- ja kokoustilojen muutos hotelliksi. Parhaillaan suunnitellaan myös jäähallien sekä Pihkalan majoitus- ja kokoustilojen täydellistä remonttia.

– Tällaisena aikana todella vahva matkailun eteen tehty panostus herättää suurta kunnioitusta laajemminkin. Vierumäki on ollut Päijät-Hämeen matkailun veturi ja nyt valmistuneen strategian tiukka toteuttaminen on todella hieno asia. Veturi on matkalla takaisin huipulle”, sanoo SMY:n puheenjohtaja Marja Tiittanen.

– Olemme kiitollisia kunniasta ja otettuja erityisesti siitä, että uusi strategiamme on saanut huomiota. Me uskomme, että nyt on oikea aika panostaa, jotta olemme valmiina, kun pitkään jatkunut poikkeuksellinen markkinatilanne matkailussa normalisoituu, kertoo Vierumäki-yhtiöiden toimitusjohtaja Peter Gabrielsson.

Vierumäen uudet omistajat ovat palanneet juurilleen ja ne ovat urheilussa ja liikunnassa. Gabrielsonin mukaan vahvojen perinteiden varaan on hyvä rakentaa tulevaisuuden matkailupalveluita ja yhdistää niihin Vierumäen upea ja ainutlaatuinen luonto.

Suomen Matkailijayhdistys ry:n aiempia valintoja Kotimaan matkailun huippukohteiksi ovat mm. Kotkan Merikeskus Vellamo (2008), Mäntyharjun Taidekeskus Salmela (2010), Turku Touring Oy ja Turku 2011 -säätiö (2011), Mäntän Serlachius-museo (2015), Punkaharjun Valtionhotelli (2017) ja Ranuan eläinpuiston (2018). Valinta tehdään SMY ry:n jäsenyhdistysten esitysten pohjalta. Esityksen huippukohteesta SMY:lle teki Itä-Hämeen Matkailuyhdistys (IHMY).

Categories: Yleinen