Surusta syntyi Elsan Ekopaja ja kolmen naisen uusi työura

Published by kari@k-systems.fi on

Elsan Ekopajan tekijät Marina Shmygova (vas.), Jenni Äijälä, Aliisa Seppänen ja perustaja Mari Tiira.

Heinolalainen Mari Tiira on todistanut, että elämän suurimmasta surusta; oman lapsen menettämisestä voi selvitä jatkamalla elämää kokonaan uusista lähtökohdista.

Sairaanhoitajana työskennellyt Mari Tiira menetti neljä kuukautta vanhan tyttärensä vakavan sydänvian seurauksena vuonna 2018.

Hänen entinen työnsä sairaalassa oli poissuljettu vaihtoehto elämässä. Mari Tiira halusi kuitenkin jatkaa elämää tutkimalla uusia asioita ja hän alkoi kehittelemään palasaippuaa, joka sopisi hänen toisen tyttären herkälle iholle. Surutyöstä syntyi uusia ekologisia luonnontuotteita.

Näin sai alkunsa ekologisia pesu- ja puhdistusaineita valmistava yritys Elsan Ekopaja, joka kantaa nimessään menetetyn tyttären nimeä. Luonnon raaka-aineista käsityönä valmistetut saippuat herättivät pian myös asiakkaiden kiinnostuksen ja tuotteet menivät hyvin kaupaksi.

Sairaanhoitajien saippuateam

Elsan Ekopajan toiminta laajeni ja yritys tarvitsi pian lisää käsiä saippuan valmistukseen, kun tilauksien määrät kasvoivat. Mari Tiira vahvisti yritystään kutsumalla tuttuja sairaanhoitajia mukaan toimintaan.

Niin yritykseen tulivat mukaan Jenni Äijälä ja Aliisa Seppänen, molemmat kokeneita sairaanhoitajia Päijät-Hämeestä. Mahdollisuus hypätä uuteen ja kokeilla toisella alalla töitä houkutti molempia suuresti ja aikaisemmat työt saivat väistyä. Mari Tiira palkkasi yritykseen myös ukrainalaisen Marina Shmygovan, jonka Mari Tiira oli majoittanut pakolaisena kotiinsa Ukrainan sodan myötä.

Jenni Äijälän mukaan Elsan Ekopajassa on todella positiivinen ilmapiiri ja yhdessä tekemisen meininki.
– Yhdessä tekeminen näkyy mm. siinä, että heti vuoden ensimmäisenä työpäivänä lähdettiin tekemään kaikille omia, sekä yhdessä yrityksen yhteistä unelmakarttaa tälle vuodelle. Yhdessä, vapaasta tahdosta tekemällä saadaan tuloksia aikaan. Ekologisten tuotteiden valmistus tukee hyvin näitä ajatuksia. Käytämme raaka-aineina vain luonnon omia antimia. Toimimme kotimaisten lähituottajien kanssa ja tunnemme raaka-aineemme hyvin, kertoo Jenni Äijälä.

Nyt Elsan Ekopajan tuotteet ovat kolmen työhönsä antaumuksella paneutuvan sairaanhoitajan ideoimia ja valmistamia. Tuotteiden turvallisuus on varmistettu kosmetiikka-alan ammattilaisten toimesta ja niiden tiedot ovat myös eurooppalaisessa CPNP-turvallisuusportaalissa.

20 tuotetta, 600 saippuaa päivässä

Nyt tuotannossa on jo 20 eri tuotetta, joista löytyy erilaisia saippuoita ihmisten lisäksi myös lemmikkieläimille. Valmistuksessa käytetään vettä, lipeää, kasviöljyä, luonnon tuotteita kuten porkkanoita, auringonkukkia, hunajaa, tervaa ja eteerisiä öljyjä. Perinteinen valmistusprosessi takaa tuotteille pitkän säilyvyyden ja helposti pakattavan muodon.

Elsan Ekopaja valmistaa oman brändinsä lisäksi tuotteita myös asiakkaiden brändeille. Heinolassa tuttuja tuotteita ovat mm. Apulanta-, Salppurin kisat-, Heinola- ja Heila-saippuat.

Mari Tiira aloitti Ekopajan toiminnan 20 neliön kokoisessa piharakennuksessa ja nyt yrityksellä on tilavat toimitilat Vuohkalliossa, jossa kaikki tuotteet valmistetaan edelleen käsityönä, pakataan ja lähetetään asiakkaille.
Elsan Ekopajalla syntyy hyvinä työpäivinä reilut 600 saippuapalaa ja tuotanto on mahdollista tuplata tarvittaessa. Tämän jälkeen tuotteet kypsyvät pajalla 3-8 viikkoa ja sitten ne saatetaan pakkauksen jälkeen maailmalle.

Elsan Ekopajalla on omaa myyntiä saippuatehtaalla ja verkkokaupassa ja sillä on noin 70 jälleenmyyjään verkosto, jossa on kivijalkakauppoja ja kosmetiikka-alan yrityksiä. Uusin saippuatuotesarja on retkeilijöille suunnatut Forest Bath Outdoor saippuat, jolle odotetaan markkinoita kotimaan lisäksi myös muista Pohjoismaista.

Tutustu Elsan Ekopajan verkkokauppaan

https://elsanekopajanpuoti.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories: YleinenYrittäjät