Tapahtumarajoitukset poistuivat lopulta Päijät-Hämeestä

Published by kari@k-systems.fi on

Päijät-Hämeen tapahtumajärjestäjiä rasittaneet tapahtumarajoitukset päättyivät helmikuun loppuun eikä uusia koronarajoituksia ole määrätty Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueelle.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikkiin sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin voidaan ottaa maksimimäärä yleisöä tilojen sallimissa puitteissa noudattaen yleisiä hygienia- ja maskisuosituksia.

Aluehallintovirasto noudatti Päijät-Hämeen koronakoordinaatioryhmän ja sairaanhoitopiirin ehdotusta, jonka mukaan koronarajoitusten jatkamista ei arvioida enää välttämättömäksi helmikuun jälkeen. Sairaanhoitopiirin lausunnon valossa epidemian huippu jatkuu edelleen ja virusta on runsaasti liikkeellä. Sairaalahoidon tarpeen osalta on kuitenkin nähtävissä käänne parempaan, eikä rajoituksia arvioida enää helmikuun jälkeen välttämättömiksi.

Päijät-Hämeessä oli 28.2. sairaalassa on 36 koronapotilasta, ja heistä kolme tehohoidossa. Sairaalahoitoon joutui viikolla kahdeksan 24 koronapotilasta. Sairaalakuormitus on jatkunut korkeana, mutta viimeisen kahden viikon aikana kuormitus ei enää ole kasvanut aiemmasta.
Päijät-Soten ohjeiden mukaan lievien oireiden vuoksi ei yleensä tarvitse mennä terveydenhuollossa otettavaan koronatestiin. Testiä suositellaan sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä työskenteleville ja vakavan koronataudin riskiryhmään kuuluville mukaan lukien raskaana olevat.
Kotitestin voi tehdä, jos koronavirukseen sopivia oireita ilmenee. Jos testi on positiivinen, suosittellaan tartunnan saaneelle omaehtoista kotieristystä ja altistuneen omaehtoista karanteenia.

Epidemiatilanne on edelleen vakava suuressa osassa Suomea.

– Kun viranomaisten määräämiä rajoituksia puretaan, ihmisten omaehtoiset toimet, kuten hygieniasuositusten noudattaminen ja rokotteiden ottaminen, korostuvat epidemian hallinnassa, muistuttaa johtaja Kristiina Poikajärvi Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

– Seuraamme epidemiatilanteen kehittymistä alueellisissa koronaryhmissä ja olemme varautuneet tekemään uusia päätöksiä, jos epidemiatilanne heikkenee uudelleen ja uhkaa terveydenhuollon kantokykyä, toteaa Kristiina Poikajärvi.

 

Categories: Yleinen